Işığa çıkmak için umutla bekliyor

Işığa çıkmak için umutla bekliyor -Antalyada 13 yaşında yakalandığı iltihaplı romatizma hastalığı nedeniyle koltuk değnekleri ile yürüyebilen, sağ gözünün görme yetisini kaybeden 29 yaşındaki Musa Gök, hayatını karanlık bir odada geçi


ANTALYA (A.A) - Süleyman Elçin - Antalyada 13 yaşında yakalandığı iltihaplı romatizma hastalığı nedeniyle koltuk değnekleri ile yürüyebilen, aynı hastalık nedeniyle sağ gözünün görme yetisini kaybeden 29 yaşındaki Musa Gök, gözünün ışıkta aşırı derecede sulanması ve ağrı vermesi nedeniyle hayatını karanlık bir odada geçiriyor.
     Aksu ilçesinde yaşayan Fahri-Arife Gök çiftinin ilk çocukları olarak dünyaya gelen Musa Göke 13 yaşındayken, boğazında ve ayaklarında şişme ve şiddetli ağrı şikayeti ile gittiği Serik Devlet Hastanesinde İltihaplı romatizma teşhisi konuldu.
     Teşhisin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi görmeye başlayan Gök, tedaviden sonuç alınamaması nedeniyle koltuk değnekleri yardımıyla yürüyebilir hale geldi. Yaşadığı hastalık nedeniyle eğitimini ilköğretim 7. sınıfta bırakmak zorunda kalan Gök, vücudundaki iltihap nedeniyle 8 yıl önce de sağ gözünün görme yetisini kaybetti.
    
     -Gençliğimi yaşayamadım-
    
     Gençliğinin en güzel yıllarında sağ gözünü kaybetmenin acısını yaşayan Musa Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaşından bu yana hastalığının iyileşmesi için değişik hastanelerde tedavi olduğunu, ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.
     İltihap nedeniyle sağ gözünün işlevini yitirdiğini anlatan Gök, ışığa çıktığında sağ gözünün aşırı derecede sulanma ve ağrı yaptığını ifade etti.
     Tek odalı evlerinde ışığın içeriye girmemesi için gündüzleri bile perdeleri kapattığını dile getiren Gök, Sadece tuvalet ihtiyacı için dışarıya çıkıyorum. Akşamları evde genellikle ışık yakmıyoruz. Anne ve babamla karanlıkta zaman geçiriyoruz dedi.
     Yaşıtları gibi normal hayat sürmek istediğini ifade eden Gök, Hastalığım nedeniyle gençliğimi yaşayamadım. Arkadaşlarımla bir bayram gezisine bile gidemedim. İyileştikten sonra arkadaşlarımla zaman geçirip gezmek istiyorum. Tek isteğim bu karanlık odadan kurtulup ağrısız, acısız, güneşten ve ışıktan korkmadan bir hayat geçirmek diye konuştu.
    
     -Ameliyat olması gerekiyor-
    
     Musa Gök, doktorların kendisine Sağ gözünün alınıp yerine göz protezi konması gerekiyor. Aksi takdirde sol gözünü de kaybedebilirsin dediğini belirterek, şunları söyledi:
     Sol gözümü de kaybedip tamamen karanlık bir hayat yaşamak istemiyorum. Gözün alınıp yerine protez göz konması için ameliyat olmam gerekiyor. Bu ameliyatı Antalyada özel bir hastane yapabiliyor. Ameliyatın 6-7 bin liraya yapılabileceğinini öğrendik. Ancak bu parayı verebilecek maddi gücümüz yok. Babam pamuk tarlalarında yevmiye ile çalışıyor. Annemin de iki böbreği işlev görmüyor, böbrek nakli olması gerekiyor. Hayırseverlerden yardım bekliyorum.
     Böbrek hastası anne Arife Gök ise, oğlunun hastalığı nedeniyle zor günler yaşadıklarını vurgulayarak, Oğlum, yaşadığı acılar nedeniyle bazen sabahlara kadar uyuyamıyor. Akşamları bile evde lamba yakmıyoruz, televizyon izlemiyoruz. Gaz lambası ile idare ediyoruz. Oğlumun hastalığının tedavisi yok. Ancak sol gözünü de kaybetmemesi için acilen ameliyat olması gerekiyor diye konuştu.
     (SE-HS-TNC)
<< Önceki Haber Işığa çıkmak için umutla bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER