Ispartada üniversite

Ispartada üniversite-sanayi işbirliği -SDÜ ile ITSO arasında sanayi sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik projelerin gerçekleştirilmesini öngören iş birliği protokolü imzalandı


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) arasında sanayi sektörünün sorunlarını çözümüne yönelik projelerin gerçekleştirilmesini öngören iş birliği protokolü imzalandı.
     ITSO Toplantı Salonunda yapılan törene SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekteri Tuncay Engin, üniversite ve ITSOdan temsilciler katıldı.
     SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan, törende yaptığı konuşmada, Ispartada iş dünyası ile üniversite arasında uzun zamandır bir işbirliği düşüncesi olduğunu, imzalanacak protokolle bu iş birliğinin somutlaştırılacağını aktardı.
     Protokol kapsamında üniversitede yapılan tezlerin sanayiye dönük olmasını sağlayacaklarını ifade eden Kayacan, daha çok uygulanabilir esaslar belirlemeye çalıştıklarını anlattı.
     Kayacan, projede ana yürütücüsü olacak bir enstitünün bulunacağını, bu kurumun sorunların çözümünde koordinatör görevini üsteleneceğini ve diğer enstitülerle sürekli istişare halinde olacaklarını kaydetti. İlgili sorunun muhatap olduğu enstitünün sorunun çözümüne yönelik bir kurul kurulacağını, bu kurulun kararını oy birliği ile alacağını bildiren Kayacan, kurulun senede en az iki defa toplanacağını vurguladı.
     Kurulda oy birliği ile alınan kararların daha sonra proje değerlendirme birimi olan Bilimsel Araştırma Projeleri komisyonuna gideceğini ifade eden Kayacan, şöyle konuştu:
     Bu birimden de geçtikten sonra ortaya konulan proje desteklenmiş olacak. Bu komisyon, ortaya çıkan tez, sanayi-üniversite tezi olup olmadığına karar verecek. Buradan geçen projeler mali destek alacak. Üniversite ve ITSOdan verilecek olan destek, sektördeki sorunun giderilmesi için harcanacak. Yıl içerisinde azami 20 projenin gerçekleştirilmesi ön görülüyor. Tezin çalışma süresi en fazla 2 yıl olacaktır.
     Konuşmanın ardından Prof. Dr. İbicioğlu ve Kaçıkoç, iş birliği protokolünü imzaladı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ispartada üniversite Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER