Isparta Belediyesine yönelik operasyon

Isparta Belediyesine yönelik operasyon -Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydının da aralarında bulunduğu ve 82 kişinin tutuksuz yargılandığı davada yeni bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediyesine yönelik operasyon kapsamında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydının da aralarında bulunduğu 82 kişinin yargılanmasına devam edildi.
     Isparta Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Yusuf Ziya Günaydının da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar, avukatları ve müşteki eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaban katıldı. Mahkeme heyeti, önceki duruşmada oluşturulan bilirkişi heyetinin raporunu hazırladığını ve taraflara sunulduğunu belirtti.
     Sanık avukatları, bilirkişi raporunu inceleyip yazılı ve sözlü yanıt vereceklerini ifade ederek süre istedi.
     Balaban ise bilirkişi raporunun gerçeklerden uzak olduğunu ileri sürerek, raporu incelemek için süre talep etti.
    
     -Savcı, yeni bilirkişi raporu istedi-
    
     Cumhuriyet Savcısı Murat Kılıç ise soruşturma ve kovuşturma aşamalarında hazırlanan 2 ayrı bilirkişi raporu arasında çelişki bulunduğunu savunarak, imar işleri, ihale mevzuatı, belediyecilik, mali işlerden anlayan hukukçuların içinde bulunacağı yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulmasını istedi.
     Sanık avukatları ile müşteki Balabanın bilirkişi raporunun incelemek için talep ettiği süreyi dikkate alarak duruşmayı 22 Mayısa erteleyen mahkeme heyeti, Kılıçın talebinin ise sanık ve katılanların beyanları dinlenildikten sonra değerlendirilmesine karar verdi.
     Hukukçu ve Sayıştay denetçilerinin bulunduğu bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda, aralarında Günaydın, MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın ve belediye personelinin bulunduğu kişilerin çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma gibi isnat edilen suçların işlenmediği tespiti yer aldı.
     Daha önce hazırlanan bilirkişi raporunda ise söz konusu sanıkların, "Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarını işlediği belirtiliyordu.
     Günaydın, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kararı mahkemenin vereceğini dile getirerek, "Hiçbir arkadaşımızın suçlu olmadığına inandık. Olmadığı da ortaya mutlaka çıkacak. Yüce adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Ortada hiçbir suç yok. Mahkeme bunu kanıtlayarak neticeye varacaktır" dedi.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 23 Eylül 2011de Isparta Belediyesine operasyon düzenlemiş, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, bazı belediye çalışanları ve belediyeye iş yapan 28 kişi gözaltına alınmıştı.
     "Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen zanlılardan 22si tutuklanmıştı.
     Soruşturmaya ilişkin hazırlanan ve Belediye Başkanı Günaydının birinci sanık olarak gösterildiği iddianamenin Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından MHP İl Başkanı Yalçın, belediye çalışanları ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 15 kişi, 20 Ocakta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, 7 kişinin ise tutukluluğunun devamına karar verilmişti.
     Daha sonra tutuklu sanıklardan Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Orhan Gürsel Gürbüz, heykeltıraş Elnur Kerimli, iş adamları Hüseyin Tüylüoğlu ve Esmani Halının tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, iki ayrı suç örgütü kurmakla suçlanan Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgülün 100 bin lira, "İhaleye fesat karıştırma, resmi evrakta sahtecilik yapmakla" suçlanan reklamcı Nurkaya Dursunun ise 25 bin lira kefaletle tahliyesini kararlaştırılmıştı. Tahliye edilen sanıklar için yurt dışına çıkma yasağı ve duruşmalara katılma zorunluluğu getirilmişti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Isparta Belediyesine yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER