İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -Saldırıda ağır yaralanan KİYAD Başkanı Yeşildal: Tazminatlar, giden şehitleri getirmeyecek ama en azından şehit ailelerin yüreklerine bir nebze olsun su serpecek -Hala Filistinlilerin e


KOCAELİ (A.A) - Gazzeye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisinde İsrail askerlerinin saldırısında yaralanan Kocaeli İnsani Yardım Derneği (KİYAD) Başkanı İsmail Yeşildal, Tazminatlar giden şehitleri getirmeyecek ama en azından şehit ailelerin yüreklerine bir nebze olsun su serpecek dedi.
     İsrailin, Gazzeye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisine düzenlenen saldırıya ilişkin Türkiyeden özür dilemesiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, gemide insani yardım görevlisi olarak bulunduğunu hatırlatarak, güvertedeyken helikopterden inen askerlerin açtığı ateşte belinden giren merminin kasığından çıkmasıyla yaralandığını söyledi.
     İsrailin Türkiyeden özür dilemesinin devlet adına büyük bir diplomatik başarı olduğunu dile getiren Yeşildal, meselenin çok boyutlu olduğunu kaydetti.
     İnsani yardım, şehit aileleri ve Filistinlilerin durumunda henüz bir değişiklik olmadığını vurgulayan Yeşildal, Süreci takip ediyoruz. Tazminatlar giden şehitleri getirmeyecek ama en azından şehit ailelerin yüreklerine bir nebze olsun su serpecek. Olumlu bir gelişme olarak görüyorum ve yerine getirilmesini bekliyoruz diye konuştu.
     Yeşildal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın İsrailin özrünü Türk milleti adına kabul ettiğini dile getirerek, gemide bulunan yaralılar ve aktivistler olarak hukuki süreçlerinin devam ettiğini belirtti.
     Mavi Marmaranın bir çok hedefi vardı, tek bir hedef üzerine kurulu bir çalışma değildi. En kısa vadede olan hedefi, Gazze ablukasının kalkmasıydı. Eğer İsrail verdiği sözü tutarsa ilk hedefine ulaşmış olacak ancak bu mücadele Mescid-i Aksanın özgürleşmesine kadar devam edecek olan bir mücadeledir ifadesini kullandı.
    
     -Mescid-i Aksaya saldırılar fütursuzca devam ediyor-
    
     İsrailin verdiği sözleri tutup tutmayacağını takip edeceklerini vurgulayan Yeşildal, Hala Filistinlilerin evleri yıkılmaya devam ediyor, yeni yerleşim bölgeleri açılmaya devam ediyor. Öncelikle İsrailin bu tavrından vazgeçmesi lazım. Mescid-i Aksaya saldırılar fütursuzca devam ediyor. İsrailin, bu saldırılarını sonlandırması ve Filistinin varlığını bağımsız bir devlet olarak tanıması gerekmektedir şeklinde konuştu.
     Yeşildal, özür ve tazminat sözünün Mavi Marmara davasının kesintiye uğrayacağı anlamına gelmeyeceğine dikkati çekerek, yaralıların ve şehitlerin tazminatları noktasında uluslararası ve ulusal yargıda davaların devam ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay - İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER