İstanbuldan Ankaraya pedal çeviriyorlar

İstanbuldan Ankaraya pedal çeviriyorlar -Bisikletliler Derneği üyeleri, 10 Kasım Atamızın yolundayız sloganıyla İstanbuldan Ankaraya başlattıkları yolculukta Düzceye ulaştı -Bisikletliler Derneği Başkanı Suyabatmaz: -


DÜZCE (A.A) - Bisikletliler Derneği üyeleri, 10 Kasım Atamızın yolundayız sloganıyla İstanbuldan Ankaraya başlattıkları yolculukta Düzceye ulaştı.
     Boğaziçi Köprüsünden dün yola çıkan 10 dernek üyesi, güzergahlarındaki her ilden bir üyeyi gruba dahil ederek yolculuklarını sürdürüyor. İstanbuldan Ankaraya 505 kilometre boyunca pedal çevirecek olan grup, 10 Kasımda Anıtkabire ulaşmayı hedefliyor.
     Düzceye kadar yaklaşık 250 kilometre yol kat eden Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, AA muhabirine hava şartlarının kendilerini çok zorladığını fakat 10 Kasımda Anıtkabirde olacaklarını söyledi.
     Suyabatmaz, geçmişte atalarının aynı yolu at sırtında geçtiğini anımsatarak, Bize bu ülkeyi yabancıların elinden kurtarıp, Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk büyüğünün mezarını ziyaret edip, dua etmeye gidiyoruz. Onun izinde sadece biz Türkler değil, onu örnek alan yabancı ülkelerden de bu projede pedal basacak olanlar bulunuyor diye konuştu.
     Yolculuklarına güzergahlarındaki her ilden bir kişiyi alarak devam ettiklerini vurgulayan Suyabatmaz, Bunu 5 yıldan bu yana geleneksel olarak tekrarlıyoruz, önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. Amacımız, insanlara bu ülkenin nasıl ve hangi zor şartlarda kazanıldığını anlatmak şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İstanbuldan Ankaraya pedal çeviriyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER