İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -AK Parti Kocaeli Milletvekili Okur: -Türk milletinin vatan sevgisi, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhu en derin ve gerçek anlamıyla bu mısralarda ifadesini bulmuştur


KOCAELİ (A.A) - AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Türk milletinin vatan sevgisi, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhunun en derin ve gerçek anlamıyla İstiklal Marşının mısralarında ifadesini bulduğunu bildirdi.
     Okur, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İstiklal Marşının milli ve manevi değerleri anlatan bir destan olduğunu belirterek, yıl dönümünü milletçe duygu birliği içinde kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
     Vatan şairi Mehmet Akif Ersoyun azimle, inançla ve büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelesini, muhteşem mısralarıyla İstiklal Marşında ebedileştirdiğini vurgulayan Okur, Türk milletinin vatan sevgisi, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhu en derin ve gerçek anlamıyla bu mısralarda ifadesini bulmuştur. İstiklal mücadelesinin ölümsüz destanı, bugün de milletin ortak sesi ve ortak vicdanı olmaya devam ediyor ifadesini kullandı.
     Okur, İstiklal Marşının tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak, istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi vesika niteliğinde olduğuna dikkati çekerek, Türk milletini oluşturan bütün fertlere armağan edilen eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu ve duygu birliğini ilelebet muhafaza edeceklerine inandığını bildirdi.
     Aynı ruhla, cumhuriyeti 100üncü yılına hazırlamaya, medeni milletler camiasında hak ettiği güce ve itibara ulaştırmaya ve istiklal mücadelesi gibi istikbal mücadelesini de başarmaya kararlı olduklarını vurgulayan Okur, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümünü kutlayarak, milli şair, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoyu ve istiklal kahramanlarını rahmetle ve şükranla andığını ifade etti.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER