İSUnun Kızderbentteki altyapı çalışması

İSUnun Kızderbentteki altyapı çalışması


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Karamürsel Kızderbent bölgesindeki içme suyu ile kanalizasyon altyapı çalışmalarını tamamladı.
     İSUdan yapılan açıklamada, proje kapsamında toplam 23 kilometre uzunluğunda şebeke döşendiği ifade edilerek, yapılan yatırımla bölgede uzun yıllar altyapı problemi yaşanmayacağını belirtildi.
     Karamürsel Kızderbent-in mevcut altyapının ekonomik ömrünü tamamladığı ve sık sık arızalar baş gösterdiği ve artan nüfus ile birlikte ihtiyacı karşılamadığı belirtilen açıklamada, toplam 9 bin 800 metre uzunluğunda içme suyu hattı inşa edildiği ve abone bağlantılarının tamamlandığı kaydedildi.
     Mevcut atık sularını toplamak için 8 bin 250 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşendiği kaydedilen açıklamada, Atık suları toplamak ve buradan Valideköprü Modüler Atık su Arıtma Tesisine nakletmek için 1500 kişilik fosseptik inşa edilerek faaliyete alındı. Ayrıca proje kapsamında Yalakdere ile Valideköprü arasında 4 bin 700 metre kanalizasyon hattı döşendi. Yapılan çalışmada toplam 22 bin 750 metre uzunluğunda içme suyu ve kanalizasyon hattı inşa edildi ifadelerine yer verildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İSUnun Kızderbentteki altyapı çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER