İtfaiyeden kış uyarısı

İtfaiyeden kış uyarısı -Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Deveci: Kış mevsiminin gelmesiyle yangın riski de arttı


ADANA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Adil Deveci, Kış mevsiminin gelmesiyle yangın riski de arttı dedi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Deveci, havaların soğumasıyla çok sayıda evde sobaların kurulduğunu belirterek, uzun süredir temizlenmeyerek kurum bağlayan bacaların is ve dumanı iyi çekmediği için risk oluşturduğunu belirtti.
     Deveci, özellikle rüzgarlı ve poyrazlı günlerde içeriye doğru sızan gazlar nedeniyle yaşanabilecek faciaların önüne geçebilmek amacıyla bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, Soba ve kalorifer bacalarının temizletilmesi konusunda vatandaşlarımızın duyarlı olması büyük önem taşıyor. Baca temizliği şehrimizdeki hava kirliliğinin önlenmesinde ve daha ekonomik ısınmada önem taşıyor dedi.
     Bacaların yılda en az bir kere temizlenmesi gerektiğini bildiren Deveci, şunları kaydetti:
     Kış mevsiminin gelmesiyle yangın riski de arttı. Adanalıların bu konuya dikkat etmesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca, günlük hayatı bizim için kolaylaştıran elektrik enerjisi, gerekli önlemler alınmadığında veya hatalı kullanım halinde tehlikeli hale gelebiliyor. Isınma amaçlı kullanımlarda kısa devre olması durumunda yangınlar çıkabiliyor, bu yangınların sonucunda yaralanma, maddi kayıplar olduğu gibi maalesef can kayıpları da yaşanabiliyor. Adanada 2011 ve 2012 yıllarında çıkan yangınların yüzde 35i elektrik kaynaklıdır. Isınma amaçlı kullanılan elektrik sobalarının gece yatarken açık bırakılması sonucu çok sayıda yangın çıkmıştır. Yapılan hataların başında elektrik sobası, televizyon, müzik seti, bilgisayar gibi birçok aletin fişinin prize takılı olması gelmektedir. Adanalıların bu konuya dikkat etmesi büyük önem taşımaktadır.
     Ayrıca fişin prize tam olarak takılmaması da elektrik kontağına neden olmaktadır. Doğalgaz kullanımında da en çok doğru tip kombi seçimine dikkat edilmelidir. Bunun yanında kombinin daire içinde konulacağı yer de önem taşımaktadır. Yaygın olarak kullanılan otomatik kombiler ortamdaki oksijeni tüketmediği ve gaz zehirlenme olasılığı düşük olduğundan tercih edilmelidir.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber İtfaiyeden kış uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER