İzmirde barok günleri

İzmirde barok günleri


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Cumartesi gününden itibaren üç konseri kapsayan Barok Müzik Günlerine evsahipliği yapacak.
     Yapılan yazılı açıklamada, Barok dönem müziğinin yorumlanacağı konser dizisinin 9 Şubat 2013 Cumartesi günü Barok Sesler grubuyla başlayacağı, Alman, İtalyan ve Türk sanatçılardan oluşan grubun açılış konserinde Barok dönem eserlerini seslendireceği ifade edildi. Konserde soprano Dorothee Mieldse Marta Graziolino arp, Nihan Atalay barok flüt, Erica Fossi çembalo, Bülent Oral ise viola da gamba ile eşlik edecek.
     İkinci konseri ise 18 Şubat 2013 Pazartesi günü İtalyanın önde gelen Barok müzik gruplarından Ensemble Mare Nostrum verecek. Rönesans ve Barok dönem sopranosu Nora Tabbush ve violada gamba sanatçısı Andrea De Carlo, unutulmaz bir konser verecek.
     Dizinin son konserinde ise 25 Şubat 2013 Pazartesi günü dünyanın önde gelen sopranolarından Emma Kirkby ile London Barok Topluluğunun kurucusu ve kemancısı İngrid Seifert, bu müzik türünü Barok dönem çalgılarıyla çalan Türkiyedeki tek grup olan İzmir Barok ile bir araya gelecek.
     Barok dönemin önemli eserlerinin seslendirileceği konserde Kirkby ve İzmir Barok Grubunun sopranosu Linet Şaul birlikte sahne alacak.
     Barok Müzik Günlerinin üç konseri de Küçük Salonda saat 20.00de sanatseverlerle buluşacak.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber İzmirde barok günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER