İzmirde asansör denetimleri

İzmirde asansör denetimleri -Konak ilçe sınırları içinde kontrol edilen 2 bin 235 asansörden bin 975i can ve mal güvenliği açısından sakıncalı çıktı


İZMİR (A.A) - etiket' title='Konak haberleri'>Konakta kontrol edilen 2 bin 235 asansörden sadece 146sının testi geçtiği bildirildi.
     Konak Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Makine Mühendisleri Odası ile yapılan işbirliği ile Konak Belediyesi sınırları içindeki asansörlerin periyodik bakımlarının yapıldığı belirtildi.
     Apartman yöneticileri izin vermediği için 996 asansörün kontrolünün yapılamadığı kaydedilen açıklamada, kontrol edilen 2 bin 235 asansörden bin 975inin can ve mal güvenliği açısından sakıncalı çıktığı ifade edildi.
     Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kontroller sırasında can ve mal güvenliği açısından sakıncalı çıkan asansörün bulunduğu binaların yöneticilerine uyarıda bulunduklarını söyledi. Mevzuat gereği bir ay içinde eksiklikleri giderilmeyen asansörlerin kullanım dışı bırakılacağını belirten Tartan, kontrolü yapılan 730 asansörün raporlarını apartman yöneticilerinin teslim almadığını dile getirdi.
     Tartan, şöyle dedi:
     2012 yılı içinde ilçemiz sınırları içinde 2 bin 235 adet asansörün kontrolü yapıldı. 24 uzman muayene ekibinin görev aldığı çalışmada can ve mal güvenliği açısından sakıncalı olan bin 975 asansöre kırmızı etiket, can ve mal güvenliğini doğrudan etkilemeyen ancak eksik ve hataları olan 118 asansöre sarı etiket, can ve mal güvenliği açısından kullanılmasında sakınca olmayan 146 asansöre ise yeşil etiket yapıştırıldı. Yönetmelik gereği yerel yöneticiler sınırları içinde kalan asansörlerin kontrollerini yaptırmak zorunda. Ancak bazı apartman yöneticileri asansörlerin kontrollerini yaptırmaya razı olmadı veya raporları teslim almadı. Bunu anlamak mümkün değil. Yöneticileri bir an evvel duyarlı olmaya ve asansör kontrollerini yaptırmaya davet ediyorum. Aksi takdirde kullanılması sakıncalı olan, eksiklikleri gidermeyen, yetkili firmalar ile çalışmadığı tespit edilen binaların asansörleri yönetmeliğin ilgili maddesi kapsamında devre dışı bırakılacaktır.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber İzmirde asansör denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER