İzmirde bayram alışverişi

İzmirde bayram alışverişi -Kemeraltı çarşısı hareketli günler yaşıyor


İZMİR (A.A) - Kemeraltı çarşısı Ramazan Bayramına sayılı günler kala hareketlenmeye başladı. Bayram alışverişi için tarihi Kemeraltı çarşısını tercih eden vatandaşlar, daha çok çocuklarına bayram elbisesi ile misafirlere ikram edilmek üzere bayramlık şeker ve kahve alıyor.
     Bayramın yaz ayına denk gelmesi nedeniyle çikolata çok tercih edilmezken şekerin rağbet gördüğünü söyleyen çarşı esnafı, çarşıdaki durgunluğun bayrama sayılı günler kala yerini hareketliliğe bıraktığını ifade etti.
     Şekerciler, çocuk giyim esnafı, oyuncakçılar ve kahvecilerin bayram alışverişinden daha çok nasibini aldığını söyleyen Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Ceylan da yaklaşan bayramın biraz da olsa çarşıya hareketlilik getirdiğini ifade etti.
     Ceylan, Bayramların bizim kültürümüzde çok önemli yeri var fakat insanların alım gücü yok. Vatandaşlar kredi kartı borçlarını ödemekten bayram alışverişi yapamıyor, zamanında bayram alışverişi için beş alırken şimdi bir alıyor dedi.
     Kemeraltı çarşısının müşteri profilinin orta yaş ve üzeri olduğunu söyleyen Ceylan, Orta yaş ve üzeri için Kemeraltı nostaljik bir yerdir, onlar için vazgeçilmezdir. Genç neslin alışveriş mekanı AVMler diye konuştu.
     Çocuk kıyafetleri satan esnaf Bülent Alper ise normalden hareketli günler yaşadıklarını belirterek, bayramların özellikle çocuklar için güzel olduğunu kaydetti.
     Alper Bu bayram yaz dönemine geldiği için daha çok çocukların tercihi kapri, elbise, etek ve tişört oluyor. Kemeraltıda bir çocuğun bayramlık elbisesi, ayakkabısı da dahil 40-50 lira tutuyor. Alışveriş merkezlerinde ise 80 ile 100 liraya maloluyor dedi.
     Çarşıda şekerin kilosu kalitesine göre 5 ile 25 lira arasında, lokum ise 5 ile 27 lira arasında tezgahlarda yerini alıyor.
     Muhabir: Senem Yazıcı
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber İzmirde bayram alışverişi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER