İzmirde yapımı planlanan yat limanları

İzmirde yapımı planlanan yat limanları -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile yat limanlarının yeri konusunda mutabık kaldık


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, İzmire 18 yeni yat limanı kazandırma projesine ilişkin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile limanların yeri konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi.
     Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce iç körfezde yapımı planlanan 3 yat limanına ilişkin çekincelerini bildirdiklerini belirtti.
     Karşıyaka Vapur İskelesi ile Evlendirme Dairesi arasında yapılması planlanan yat limanının, körfezdeki temiz su sirkülasyonunu olumsuz etkileyebileceği konusundaki endişelerini ilgililerle paylaştıklarını bildiren Kocaoğlu, şunları kaydetti:
     Yerle ilgili endişelerimizi anlattık ve bu yat limanının, Mavişehirde bizim yapacağımız vapur iskelesinin yanında, körfez sirkülasyonunu etkilemeyecek bir alana yapılması konusunda mutabakata vardık. İnciraltında, Kredi Yurtlar Kurumu önüne yapılması öngörülen yat limanı, sirkülasyon yönünden sakıncalı olacaktı. Bu bölgede de balıkçı barınaklarının bulunduğu yerin uygun olacağını bildirdik. Yerle ilgili ön inceleme yapılması ve varsa sakıncalarının giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün birlikte çalışması konusunda mutabakata vardık. Bayraklıda Laka Deresi ile vapur iskelesi arasında yapılması düşünülen yat limanının yerinin uygun olmadığını bildirdik. Limanın Turan ya da eski Turyağ arazisi önündeki bir bölgeye kurulmasının sirkülasyon açısından daha uygun olduğunu söyledik ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile yat limanlarının yeri konusunda mutabık kaldık. Buradaki çalışmaları yine birlikte yürüteceğiz. Çözüme yönelik bu yaklaşımlarından dolayı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Nevbahar Kabaklı
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber İzmirde yapımı planlanan yat limanları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER