İzmirde yeni fuar merkezi için çalışmalar

İzmirde yeni fuar merkezi için çalışmalar başladı


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 400 milyon lira maliyetle, 337 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak dev fuar komlpeksi için inşaat çalışmalarının başladığı belirtildi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, şubat ayı içinde temel atma töreninin yapılacağı dev yatırımın kentte turizm ve ticaret sektörlerine önemli katkı sağlayacağı, büyük bir istihdam alanı yaratacağı belirtildi.
     İlk etapta 110 bin metrekare alan üzerinde 7 sergi holü yapılacak fuar merkezinde bir de seyir kulesinin yapılacağı, kompleks içinde 93 bin metrekarelik alanda kapalı otopark, 12 bin metrekarelik alanda fuar sokağı, 865 metrekarelik alanda seminer salonu, 11 bin 300 metrekarelik alanda ise kafeterya, restoran ve idari binalarının bulunacağı ifade edildi.
     Yeni fuar kompleksi projesinde daha sonra gelebilecek talepleri karşılamak amacıyla ikinci etapta kullanılmak üzere 70 bin metrekarelik bir rezerv alanının da oluşturulduğu, ayrıca 42 bin metrekarelik alanda da otel ve kongre merkezi için ayrıldığı belirtildi.
     Fuar merkezinde yılın her günü fuar düzenlenmesi hedefleniyor.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber İzmirde yeni fuar merkezi için çalışmalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER