İzmire yeni bir kent ormanı kuruluyor

İzmire yeni bir kent ormanı kuruluyor -İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemirdeki eski moloz sahasını kent ormanına dönüştürüyor


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, moloz ve inşaat atıklarının çevreye zarar vermeden depolandığı Gaziemir Evka-7 moloz döküm sahasında kent ormanı oluşturuyor.
     İZBETON tarafından 2010 yılından bu yana işletilen ve geçen yıl moloz dökümüne kapanan 24 dönümlük taş ocağının üzerine bin 550 fıstık çamı ve servi ağacı dikilecek.
     Ağaçlandırma çalışmalarına düzenlenen törenle başlandı.
     Alana ilk ağacı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir Gençlik Merkezi öğrencileri ve vatandaşlarla ile birlikte dikti.
     Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, görev süresi içerisinde en çok yatırımı çevreye yaptıklarını belirtti.
     Türkiyede ilk defa bir taş ocağının, Orman ve Su İşleri Bakanlığından moloz dökmek üzere ihaleyle alınması ve döküm işlemi bittikten sonra ağaçlandırılacağına işaret ederek, bölgedeki başka bir alanı daha rehabilite etmek için bakanlığa müracaat ettiklerini bildirdi.
     Kocaoğlu, kent içinde gerçekleştirdikleri ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgi vererek, 2005-2006 yılında İnciraltını kurtararak bin 250 dönümlük kent ormanı oluşturduk. Yelki Tepesinde 500 dönümlük kent ormanı yaptık. Türkiye Cumhuriyetinin en pahalı ormanını, İzmir doruğunda 435 dönümlük alanda Kadifekalede oluşturuyoruz. 250 milyon liralık kamulaştırma masrafı ile hayata geçiriyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmire yeni bir kent ormanı kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER