İzmirin kurtuluşunun 90. yılında yaşanan protokol

İzmirin kurtuluşunun 90. yılında yaşanan protokol krizi -AK Parti İzmir Milletvekili Sait: İçişleri Bakanlığı aldığı kararla protokolde milletvekilleri ve belediye başkanlarının aynı yerde olmasına karar verdi -Milletvekili pr


İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, İçişleri Bakanlığı kararıyla belediye başkanı ve milletvekillerinin protokolde yan yana olacağını bildirdi.
     Sait, AA İzmir Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, AA çalışanlarının Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.
     Dini ve milli bayramların toplumca kutlanan özel günler olduğunu ve bayramların hiçbir siyasi grubun tekelinde olmadığını dile getiren Sait, Kimileri sadece kendilerini milliyetçi, Atatürkçü ya da inançlı kesim olarak görüp belli günleri tekeline almak istiyor. Bu yanlıştır. Türk insanı hem Atatürkçü hem inançlı olabilir hem de milli değerlerine sahip çıkabilir dedi.
     Sait, bu yıl Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını iç içe coşku içinde kutlayacağına işaret ederek, tüm vatandaşların her iki bayramını da kutladığını ifade etti.
    
     -9 Eyüldeki manzara-
    
     İzmirin düşman işgalinden kurtuluşununu 90. yıldönümünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile kendisi arasında yaşanan protokol krizinü de hatırlatan Sait, şunları söyledi:
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bizi iterek, senin yerin arka taraf burada değil demişti. Bugün İçişleri Bakanlığından alınan kararla artık milletvekilleri de belediye başkanları ile aynı yerde olacaklar protokolde.
     Biz o gün ısrarla milletvekillerinin de ön saflarda olması gerektiğini belirtmiştik. Bunu biz Rıfat Saitin egosundan ziyade, İzmirin seçilmiş milletvekillerinin de ön sırada olması gerektiğini düşünerek söylemiştik. Orada Rıfat Saitin değil, halkın olduğunu söylemiştim. İçişleri Bakanlığı da bizi doğruladı. Mutlaka bu kararlarda yaşanmış olaylardan ders alınır, bu karar bundan sonra yaşanması ihtimal krizlere de engel olmuştur. Biz bunu gündeme taşımıştık konuşmuştuk. Haklı olduğumuzu da bakanlık bu kararı alarak göstermiş oldu. Ben yaklaşık 80 bin oy alarak milletvekili olmuş bir insanım, İzmirin milletvekiliyim İzmiri temsil ediyorum. Orada olan kişi İzmiri temsil edecek. Belediye başkanının agresif olması ve gerginlik oluşturması yanlış. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanının gurur duyması lazım, artık İzmirin milletvekilleri ile yan yana olacak.
     Rifat Sait, Karabağlar ilçesindeki parkta oynarken rastgele açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylanın katil zanlısının belirlenmesi konusunda İzmir Emniyet Müdürlüğünü kutlayarak, Bu bir nebze de acımızı dindirdi. Yoksa bu olay Umutları geri getirmiyor. Umut bir filizdi, o filizi kaybettik. Bu magandanın suç makinesi olduğu da tespit edildi. Kendi yaşadığım bölgede de bu magandalardan var. İzmirin birçok yerinde geç saatlere kadar açık olan bazı uygunsuz yerler var, belediyelerin bunları kontrol etmesi gerekiyor dedi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmirin kurtuluşunun 90. yılında yaşanan protokol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER