İzmir merkezli kaçakçılık operasyonu

İzmir merkezli kaçakçılık operasyonu -Operasyonda piyasa değeri 4 milyon lira olan yaklaşık 30 bin adet gümrük kaçağı oto yedek parçası ele geçirildi, 28 kişi gözaltına alındı


İZMİR (A.A) - İzmir merkezli İstanbul, Manisa ve Antalyada düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 4 milyon lira olan yaklaşık 30 bin adet gümrük kaçağı oto yedek parçası ele geçirildi, 28 kişi gözaltına alındı.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada gemiyle İtalyadan Çeşmeye getirilen ve gümrükte İrana götürüleceği beyan edilerek vergi muafiyetinden yararlanılan oto yedek parçalarının daha sonra hurda parçalarla değiştirilerek Türkiyede satışa sunulduğu belirlendi.
     Bu yöntemle devleti milyonlarca lira zarara uğrattıkları iddia edilen suç örgütüne yönelik, İzmir merkezli İstanbul, Manisa ve Antalyada eş zamanlı operasyon düzenlendi.
     Operasyonda, belirlenen adreslerde yapılan aramalarda, piyasa değeri 4 milyon lira civarında olan yaklaşık 30 bin adet gümrük kaçağı oto yedek parçası ele geçirildi.
     Olayla ilgili suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen Ö.Ç. ile suç örgütüne mensup oldukları iddia edilen 27 kişi gözaltına alındı.
     Bu arada, operasyonda suç örgütü lideri olarak gözaltına alınan Ö.Çnin, İzmirin Urla ilçesinde kaldığı villanın, çatı katındaki bacaya saklanmış halde yakalandığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber İzmir merkezli kaçakçılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER