Yeni Teşvik Yasası ile kot dikim

Yeni Teşvik Yasası ile kot dikim atölyesi kurdular -Tatvanda kurulan Aydar-Başar Tekstil, ilçede istihdama ve ekonominin canlanmasına büyük katkı sunuyor -Tekstil atölyesinin sahibi Başar: -Projemizi yeni Teşvik Yasası kapsam


BİTLİS (A.A) - Yunus Okur / Şener Toktaş - Tatvanda kurulan Aydar-Başar Tekstil, ilçede istihdama ve ekonominin canlanmasına büyük katkı sunuyor.
     Yeni Teşvik Yasasında, Bitlisin 6. bölgede yer almasından dolayı sağlanan desteklemelerle kurulan kot dikim atölyesinde, 100 kişi istihdam ediliyor.
     Yapılacak olan Ar-Ge çalışmalarının ardından, atölyede istihdam sayısının ve üretimin artırılması planlanıyor.
     Tekstil atölyesinin sahibi Kamuran Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projelerini yeni Teşvik Yasası kapsamında yaşama geçirdiklerini, Tatvanın ve ülkenin ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
     İstihdama, huzura ve ülkenin milli gelirine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başar, şöyle konuştu:
     İlk başta 100 personelle işe başladık. Kapasitemizi artırdığımızda personel sayısını 350 ve daha sonra 500e çıkarmayı hedefliyoruz. Kapasitemizi artırdığımız sürece, Tatvanın ekonomisine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bu projemizi Yeni Teşvik Yasası kapsamında ele aldık. Bu kapsamda ilk etapta gümrük muafiyeti, katma değer vergisi istisnası, SSK prim desteği, yer tahsisi ve vergisel anlamda birtakım kolaylıklar sağlandı.
     Atölyeyi bin 600 metrekare alana kurduklarını ve İstanbuldan getirdikleri mallarla fason dikim yaptıklarını kaydeden Başar, Ar-Ge çalışmasıyla yıkama, boyama ve ütü paketi yaparak, kotları jelatin içinde İstanbula göndermeyi hedeflediklerini ifade etti.
    
     -Günde bin 500 kot pantolon üretiliyor
    
     Ar-Geyi gerçekleştirdiklerinde hem üretimi hem de personel sayısını artıracaklarını belirten Başar, bu atölyenin Bitlis ve Tatvan gibi bir yerde kurulmasının çok büyük bir imkan olduğunu dile getirdi.
     Başar, şunları söyledi:
     Malları İstanbuldan getirerek, burada dikimini yapıyoruz ve geri gönderiyoruz. Ar-Geyi geliştirebilirsek, oradan gelecek kumaşların burada dikimini, ütüsünü ve boyasını yaparak, jelatin içinde İstanbula göndermeyi planlıyoruz. Burası bizim için deneme amaçlı. Çünkü bu yatırım Karadenize kaydırılacaktı. Firma yetkilileriyle görüştük ve fizibilite raporu hazırladık. Firma yetkililerini ikna ettik. Bu imkanı personellerle ve Tatvan halkıyla daha ileriye götürmek istiyoruz. Tatvan koşularında 12 ay personel çalıştırmak güzel bir şey. Bu da ilçemiz için önemli.
     Ayda 45 bin civarında kot pantolon ürettiklerini ve bu sayıyı 65 bine çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Başar, atölyede günde bin 500 kot pantolon üretildiğini bildirdi.
     Başar, ilçenin potansiyel ve personel açısından bazı konularda yetersiz olduğunu, ileri ki aşamalarda istihdamı ve üretim artırmayı düşündüklerini ifade etti.
    
     -İş olursa huzur da olur
    
     Sadece çalışmayı değil yörenin huzurunu da düşündüklerini anlatan Başar, küçük girişimci olarak bunu başardıklarını söyledi.
     Başar, Daha büyük işletmelerinde buraya gelmesi için kendimizi öncü olarak görüyoruz. Büyük firmaların buraya gelmesini istiyoruz. Çünkü bunun ilçemizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Daha fazla girişim olmasını istiyorum diye konuştu.
     Personelleri başvuru sistemiyle seçtiklerini ve atölyede çalışan gençlerin, Tatvanın köyleri, İzmir ve İstanbuldan geldiğini anlatan Başar, bu gençlere iş imkanı sağladıklarını kaydetti.
     Herhangi bir markalarının bulunmadığını, ancak gerekli desteğin sağlanmasıyla marka oluşturmayı planladıklarını bildiren Başar, sözlerini şöyle tamamladı:
     Marka olduğumuzda çevre illere de ürün pazarlamayı düşünüyoruz. Özellikle tekstil sektöründeki büyük firmalar, burada daha fazla potansiyel oluşturabilir. Devlet tarafından imkanlar verilmiş. Bu imkanları iyi değerlendirebilirsek, ilçemizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sunabiliriz. Aydar-Başar Tekstil Atölyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha fazla istihdam sağlayarak, atölyemizi daha ileriye götürmeyi düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yeni Teşvik Yasası ile kot dikim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER