İzmitten kısa kısa

İzmitten kısa kısa -Belediye başkanı Doğandan muhtar Kamparaya ziyaret


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Mehmet Ali Paşa Mahalle Muhtarı Mehmet Kamparayı muhtarlık binasında ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamada, ziyarette belediye meclis üyesi ve Muhtar Hizmet Masası Koordinatörü İbrahim Elgin de hazır bulundu.
     Mahalledeki çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan ziyarette, Doğan Mehmet Ali Paşa Mahallemiz gelişiyor, gerekli planlamaları yapıyoruz. Bu bölgemize de çorba çeşmesi açtık. Okullarımıza ve camilerimize destek verdik, vermeye devam edeceğiz. Emekli evi kurduk. İlk ücretsiz tuvalet uygulamasını buradan başlattık. Yeni Cuma cami ve Cumhuriyet Parkındaki tuvaletleri de önümüzdeki günlerde ücretsiz yapacağız dedi.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muhtar Mehmet Kampara, çalışmalarından dolayı Doğana teşekkür etti.
    
     -Kaçak büfe yıkıldı
    
     İzmit Belediyesi, Yapı Kontrol Müdürlüğünce yapılan açıklamaya göre, Yuvam Akarca Cumhuriyet Mahallesinde hazine arazisi üzerine yapılan büfe yıkıldı.
     Belediye yetkilileri, Hasan Tahsin Caddesi üzerinde kaçak olarak yapılan Dere Büfenin 775 sayılı Gecekondu Yasasına istinaden yıkıldığını söylediler.
    
     -Kınalı asker parkı 18 Martta açılacak
    
     İzmit Belediyesince yaptırılan, Çanakkale Savaşının anlatıldığı ilk açık hava müzesi, Kınalı Asker Parkının 18 Martta açılacağı bildirildi. Yahya Kaptan Mahallesinde yaklaşık 2 bin 600 metrekarelik alanda yapımı devam eden parkın 18 Martta hizmete açılacağını söyleyen Doğan burası Çanakkale ruhunu gençlerimize anlatacak dedi.
     Genç nesillerin geçmişte verilen mücadeleleri iyi hissetmesi gerektiğini ifade eden Doğan, bu park sayesinde Çanakkale ruhunu gençlere yaşatacaklarını söyledi.
     İzmit Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünce yapımı yürütülen Kınalı Asker Açık Hava Müzesinde, İzmitli olup Çanakkale de şehit olmuş kişilerin adlarını yaşatılacak, Atatürk, Seyit Onbaşı ve Kınalı Asker heykelleri yer alacak. Alanda ayrıca kara ve deniz savaşlarının yansıtan 9 adet rölyef ile siperler de bulunacak.
    
     -Kursiyerler, Speaking Cafede pratik geliştiriyor
    
     İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan İngilizce kursuna giden öğrenciler, Speaking Cafede pratiklerini geliştiriyor.
     Belsa Kuyumcular Çarşı üstünde bulunan ve sadece İngilizce konuşulan Speaking Cafe sayesinde yabancı dil pratiklerinin geliştiğini söyleyen kursiyerler, Kursta öğrendiklerimizi burada doğal ortamda tekrarlama imkanı buluyoruz. Speakin Cafe, İngilizce öğrenmemize önemli katkı sağlıyor. Yabancı dillerini geliştirmek isteyenlere tavsiye ederiz şeklinde konuştu.
     İzmit Belediyesinin şirketlerinden SARBAŞ tarafından işletilen Speaking Cafe, İngilizce konuşanların buluşma noktası olarak biliniyor.
    
     -Tepeköy Mahalle Konağı tamamlandı
    
     İzmit Belediyesince yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Tepeköy Mahalle Konağı tamamlandı.
     Egemenlik Caddesi üzerinde Gölkay manzaralı mahalle konağının yaklaşık 720 bin liraya mal olduğu bildirildi. Toplam bin 490 metrekarelik bir alan üzerine kurulan mahalle konağının kullanım alanının 570 metrekare olduğu öğrenildi.
     İki katlı konakta sağlık birimi, muhtar odası, bekleme salonu, fatura ödeme merkezi, mescit, emekli salonu, 5 adet etüt salonu, wc, sofa ve kursiyer dinlenme odası bulunuyor
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmitten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER