Jamaika Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Johnston:

Jamaika Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Johnston: -Türkiyeye aşık oldum. İki ülke arasındaki iş birliği imkanlarını geliştirmek istiyoruz


BURSA (A.A) - Jamaika Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Franklin Johnston, Türkiyeye aşık oldum. İki ülke arasındaki iş birliği imkanlarını geliştirmek istiyoruz dedi.
     Bursa Girişimci İşadamları Derneğinin (BUGİAD) Elegance Düğün Salonunda düzenlediği iftar programına katılan Franklin Johnston, yaptığı konuşmada, Türkiyenin çok önemli bir ülke olduğunu söyledi.
     Bursalıları Jamaikaya davet eden Johnston, şöyle konuştu:
     Jamaikaya gelirken burada gördüğüm dostluğu, barışı ve sevgiyi de beraberinizde getirin. Bizim ülkemizin nüfusu 2 milyon 600 bin. Aynı Bursa gibi. Türkiyeye aşık oldum. İki ülke arasındaki iş birliği imkanlarını geliştirmek istiyoruz. Türkiye bizim için önemli bir ülke. Jamaikada okul açılabilmesi için elinizden gelen desteği gösterirseniz minnettar oluruz. Bursalı sanayicilerimizi oradaki okullarımıza destekte bulunmalarını istiyoruz. İki ülke arasındaki ticari imkanları daha da geliştirebiliriz.
     BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er de yeni pazarlar bulmak için yurtdışı gezileri düzenlediklerini belirterek, yurtdışından gelen işadamlarını da Bursada en iyi ağırlamaya çalıştıklarını ifade etti.
     Üyelerini, misafir heyetlerle buluşturarak farklı iş imkanlarını yakalamaya çalıştıklarını belirten Er, şöyle devam etti:
     Sadece üyelerimize değil, bütün girişimcilerimize kapımız açık. Çünkü biliyoruz ki hayat paylaştıkça çoğalır. Biz paylaştıkça büyürüz. Öyleyse biz de el ele, gönül gönüle birbirimizi candan kucaklayalım. İradelerimizin hakkını verme azmiyle içimizdeki kin, nefret, ihtiras, cehalet ve kabalık gibi kötü hisleri söküp atalım. Kuvvet, servet, hakimiyet ve daha değişik imkanlar gibi bir kısım üstünlük unsurlarını birbirimizi kucaklaşmak için kullanalım.
     Programa, Vali Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Önder Matlı, İsmail Aydın, Hüseyin Şahin ve CHP Bursa Miletvekili Turhan Tayan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) Celal Sönmez, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ve dernek üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Jamaika Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Johnston: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER