Kadın girişimciler için iş geliştirme fırsatı

Kadın girişimciler için iş geliştirme fırsatı -Goldman Sachs Vakfı ve Özyeğin Üniversitesinin birlikte yürüttüğü 10.000 Kadın Girişimci sertifika programı, Çorumdaki kadın girişimcilere tanıtıldı -Program Yöneticisi Kaya Sabanc


ÇORUM (A.A) - Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs ile Özyeğin Üniversitesi işbirliğinde yürütülen 10.000 Kadın Girişimci sertifika programı kapsamında bugüne kadar 400 kadının eğitim aldığı bildirildi.
     Goldman Sachs Vakfı ve Özyeğin Üniversitesinin birlikte yürüttüğü 10.000 Kadın Girişimci sertifika programının tanıtımı Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
     TSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB İl Kadın Girişimcileri Kurulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Kefçeli, kadın girişimcilerde son yıllarda gözle görülür bir artış yaşandığını belirterek, Ancak kadın erkek eşitliği tam anlamıyla sağlanmadığı sürece kadınların başarılı olabilmesi zor gibi görünüyor diye konuştu.
    
     -Hayatınız için çok büyük bir adım attınız
    
     Program yöneticisi İmge Kaya Sabancı da program hakkında katılımcılara çeşitli değerlendirmelerde bulundu.
     Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachsın 2008 yılında başlattığı 10.000 Kadın Girişimci sertifika programının, Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile Türkiyede hayata geçirildiğini belirten Sabancı, projenin, gelişmekte olan ülkelerde kadınların girişimcilik ve yöneticilik yönlerini güçlendirmeyi, kadın-erkek eşitsizliğini azaltarak paylaşımcı, sürdürülebilir bir ekonomik büyümeyi desteklemeyi hedeflediğini belirtti.
     Projenin, 2008 yılından bu yana Afrika, Ortadoğu, Uzakdoğu ve Amerikada olmak üzere toplam 16 ülkede uygulandığını ifade eden Sabancı, şunları kaydetti:
     Bu toplantımıza katılarak hayatınız için çok büyük bir adım attınız. Programa kayıt yaptırdığınız zaman da somut bir adım atacaksınız. 2008 yılında uygulanmaya başlayan programımız, dördüncü yılında da işini büyütmek isteyen kadınlarımıza rehberlik etmeye devam ediyor. Tamamen ücretsiz olan programımız kapsamında bugüne kadar 400 kadın eğitim aldı. Bu bizim için çok iyi bir oran. Mezunlarımızın iki önemli hedefi var, hem cirolarını hem de istihdamlarını artırmak. Böylece ülke ekonomisine katkı yapıyorlar.
    
     -Başvurular 26 Kasıma kadar sürecek-
    
     Projenin 100 milyon dolar bütçesi olduğu ve katılımcılara, üç ayda toplam altı haftada 175 saat eğitim verileceğini dile getiren Sabancı, eğitimlerin girişimcilik ve sermayeye erişim, pazarlama ve satış, organizasyon planlama ve süreç yönetimi, muhasebe, finans, ticaret ve iş planı geliştirme ile iş planı değerlendirme konularını içerdiğini kaydetti.
     Yeni dönem eğitimlerine en az lise mezunu, işletme, lisans veya yüksek lisans eğitimi almamış, işini büyütmeyi kendine hedef koyan, daha önce bu tür eğitimlerden maddi koşulları nedeniyle yararlanamamış, en az iki yıllık iş tecrübesine sahip, 3 aya yayılmış 6 haftalık programa katılabilecek durumda olan bütün girişimci kadınların başvurabileceğini anlatan Sabancı, programdan yararlanmak isteyen kadın girişimcilerin, 26 Kasıma kadar 10000kadin.org adresinden başvurularını yapabileceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kadın girişimciler için iş geliştirme fırsatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER