Kadınlar butona basarak şiddetten kurtulacak

Kadınlar butona basarak şiddetten kurtulacak -Şiddet gören kadınlara yönelik teknik takibi içeren Elektronik Destek Sistemi 18 Ekimde Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin tarafından Bursada tanıtılacak -Kadının Statüsü Ge


BURSA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, Buton aktif olduğu andan itibaren Emniyet Genel Müdürlüğünün MOBESE kameraları kendisini takip etmeye başlayacak. Butonla sesli ve mesajla görüşme imkanı olacak dedi.
     Türkiyede ilk kez uygulanacak olan kadına karşı şiddetin önlenmesinde kullanılacak Elektronik Destek Sistemi Pilot Uygulaması ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin (ŞÖNİM) koordinasyon toplantısı Bursa Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün iş birliği ile gerçekleştirildi.
     Bakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayarak projeyi anlattı. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun çıkmasıyla çalışmalara başladıklarını belirten Bozkurt, Kanunun en önemli maddesi, teknik yöntemlerle takip. Elektronik Destek Sistemi, Emniyet Genel Müdürlüğü ile yürütülen bir proje. Şiddet mağduru kadınlara dağıtılacak butonlarla emniyet yetkilileri arasında iletişim sağlanacak. Yetkililerin en kısa sürede şiddet gören kadınlara ulaşmasını amaçlıyoruz diye konuştu.
     Şiddete uğradığı için hakim tarafından Teknik yöntemlerle takip edilmeli kararı alanların, bu kararı ŞÖNİMe getirerek butonu alacağını söyleyen Gevrek, şöyle devam etti:
     ŞÖNİM en kısa süre içinde bu butonu kendisine verecek. Buton aktif olduğu andan itibaren Emniyet Genel Müdürlüğünün MOBESE kameraları kendisini takip etmeye başlayacak. Butonla sesli ve mesajla görüşme imkanı olacak. Bursa ve Adanada yapılacak uygulamanın sonuçlarına göre 81 ile yaygınlaştırılacak. Teknik takip kadına yönelik şiddeti önleme yöntemlerinden biri. İnsanların eğitilmesi, zihinsel dönüşümünün sağlanması, gerektiğinde polis görevlendirilmesi gibi bir sürü yöntem var. Teknik yöntemler de bunlardan birisi. Buna bastığınızda başınızda polis belirmeyecek. Ama en önemlisi caydırıcı olacak ve kadının güvenini arttıracak. Bu butonun nasıl kullanılacağı kadınlara anlatılacak. Önce her ile 50 buton vereceğiz. Daha sonra 100 buton çıkarılacak. Zamanla bu sayının arttırılması ve modellerin geliştirilmesi için çalışacağız.
     Gevrek, uygulamanın 18 Ekimde Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından Bursada tüm Türkiyeye tanıtılacağını da kaydetti.
     Elektronik Destek Sisteminin tanıtımının yapıldığı toplantıda, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunda düzenlenen ŞÖNİMin kuruluş ve işleyişinin usul ve esasları katılımcılara anlatıldı. ŞÖNİMlerin 7/24 çalışma esası ile işleyeceği ve müracaatların alınması, şiddet mağdurunun durum tespiti yapılarak müdahalenin belirlenmesi, tedbir kararının alınması, devamı, değiştirilmesi ya da kaldırılması için müracaat edilmesi, koruyucu ve önleyici tedbirlerin uygulanmasının takibi, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra veri toplama ve değerlendirme görevleri hakkında da bilgi verildi.
     Toplantıya, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı İsmet Yıldız Polat, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, ilgili savcılar, aile mahkemesi hakimleri ve kaymakamlar katıldı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Kadınlar butona basarak şiddetten kurtulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER