Kadınları teknolojik hayatta daha çok aktifleştirecek

Kadınları teknolojik hayatta daha çok aktifleştirecek proje -Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Avrupalı Kadınların Etkileşimli Öğrenme Projesi çerçevesinde kadınların teknolojiyi daha aktif kullanmaları hedef


GAZİANTEP (A.A) - Zerin Özdilek - Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Avrupalı Kadınların Etkileşimli Öğrenme Projesi çerçevesinde, kadınların teknolojiyi daha aktif kullanmaları hedefleniyor.
     AB Hayat Boyu Öğrenme, Grundtvig (Yetişkin Eğitimi) Programı kapsamında yürütülen ve Türkiyenin yanı sıra İtalya, Fransa, Norveç, Macaristan ile Yunanistanın ortaklığında yürütülen projeyle, kadınların teknoloji sayesinde kişisel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.
     Proje Koordinatörü Burhan Akyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin hedef kitlesinin 35 yaş üzeri kadınlar olduğunu söyledi.
     Kadınların teknolojik alandaki ihtiyaçlarını karşılamak için 6 ülke ortaklığında geliştirdikleri bu proje çerçevesinde Türkiyede 2 bin 500 kadınla anket yapıldığını aktaran Akyılmaz, şunları kaydetti:
     Bu projeyle kadını pasif, edilgen, domestik olmaktan kurtarıp, onu toplumun aktif, kendisini rahatça ifade edebilen ve hayatın içinde bir bireyi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Kadınlarımız; bilgisayar, ipad, cep telefonunu, bankaların ATM cihazları, internet bankacılığı gibi bilgi iletişim teknolojilerine ait araç ve cihazları öğrenip daha sık ve etkin kullanırsa günlük hayatta pratiklik kazanır. Öğrenmenin yaşı ve zamanı yoktur, kadınımız da öğrenmeye açık olup bu tür eğitici projelerin içinde aktif olarak yer alırsa hem öz güveni artar hem de toplumda daha iyi yerlere gelir.
     2 yıl sürecek ve 16 bin 500 avro maliyetli proje çerçevesinde, proje ortağı ülkelerde toplantı yaptıklarını dile getiren Akyılmaz, bu kapsamda eğitim modülü oluşturduklarını ve kadınların bilgi teknolojilerini etkili kullanma konusundaki uygulamaları, ülkeler arasında incelediklerini bildirdi.
     Bu konudaki çalışmayı tamamladıklarını, ilk pilot uygulamayı 11 Haziran Pazartesi günü yapacaklarını bildiren Akyılmaz, düzenleyecekleri seminerde bir grup kadına projeyle ilgili eğitim vereceklerini belirterek Bu pilot uygulamanın neticesinde sonuçları başarılı olursa bunu tüm Avrupaya yaygınlaştıracağız. Modülde; bilgisayar programları, sunu hazırlama ve sanal ortamda belge hazırlama, bilgi derleme gibi kadınların günlük hayatta hem öğrenme süreçlerini hızlandıracak hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitici programlar yer alıyor dedi.
    
     -Kadın sorunları da ele alınacak-
    
     Akyılmaz, proje çerçevesinde bölgede ve Gaziantepte kırsal kesimdeki kadınlar ve kız çocukları için okuryazarlık, resmi nikahın önemi, küçük yaşta kızların evlendirilmemesi, bakabileceği kadar çocuk sahibi olması, töre ve namusla açıklanan baskılardan korunulması gibi konularda dijital eğitim programları hazırlanarak seminerler verileceğini ifade etti.
     Kadın sorunlarıyla ilgili eğitici film, poster ve basılı eserlerin yanı sıra, kadın ve aileyle ilgili araştırmaları da içine alan ve bu konularda yayınlanmış eserlerden oluşan bir kitap arşivi oluşturulacağını bildiren Akyılmaz, proje kapsamında ayrıca ülkeler ve kurumlar arası yetişkin öğrenci ve personel değişimleri yapacaklarını bildirdi.
     Akyılmaz, kadınların eğitim ihtiyaçlarını ve sorunlarını tespit için yürüttükleri bilimsel anket çalışmasının tamamlandığını, proje kapsamında yapılan faaliyetleri ve bu faaliyetlerden elde edilen sonuçları ve izlenimleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle 12 Haziranda düzenlenecek Kadınlar İçin Bilişim Teknolojilerinde Yeni Ufuklar adlı uluslararası konferansla yaygınlaştıracaklarını kaydetti.
     Akyılmaz, 2 yıl sürecek proje çerçevesinde Türkiye genelinde 50 bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Kadınları teknolojik hayatta daha çok aktifleştirecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER