Kahramanmaraşta Abdurrahim Karakoç parkı

Kahramanmaraşta Abdurrahim Karakoç parkı -Türk Halk Müziğinin unutulmaz türkülerinden Mihribanın söz yazarı şair Abdurrahim Karakoçun adının verildiği park düzenlenen törenle açıldı -Belediye Başkanı Poyraz: Abdurrahim Ka


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Türk Halk Müziğinin unutulmaz türkülerinden Mihribanın söz yazarı şair Abdurrahim Karakoçın isminin verildiği park, düzenlenen törenle açıldı.
     Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Beyazıt Mahallesinde düzenlenen parkın açılışında yaptığı konuşmada, geçen haziran ayında vefat eden Karakoçun, şehrin sembol isimlerinden biri olduğunu ifade etti.
     Topluma mal olmuş aydın ve sanatçıların unutulmaması, geleceğe aktarılması ve yaşatılması için üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Poyraz, Bu parkın ayrı bir özelliği var. Çünkü bu parka Türk şiiri ve edebiyatına ömrünü vermiş çok değerli bir büyüğümüzün adını verdik. Abdurrahim Karakoç ismi kıyamete kadar yaşayacak. Büyüğümüzün adı Kahramanmaraşta ölümsüzleşsin istedik diye konuştu.
     Poyraz, Abdurrahim Karakoçun anısını yaşatmak istediklerini kaydetti.
     Konuşmaların ardın parkın açılışı gerçekleştirildi.
     Açılışa Abdurrahim Karakoçun ağabeyi şair-yazar Bahaattin Karakoç ile çok sayıda davetli katıldı.
     Yaklaşık 420 bin TLye mal olan ve toplam 7 bin 300 metrekare alan üzerine kurulan parkta dinlenme alanları, çocuk oyun grupları, kamelyalar, şelale ve sosyal yaşam alanı bulunuyor.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Kahramanmaraşta Abdurrahim Karakoç parkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER