Kahramanmaraştan kısa kısa

Kahramanmaraştan kısa kısa -KALMED geleneksel pilav günü


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş Anadolu Lisesi Mezunları Derneği (KALMED geleneksel pilav günü etkinliği düzenlendi.
     KALMED Başkanı Tekin Alparslan, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesinde gerçekleşen etkinlikte, anadolu liseli olmanın derin bir kültür olduğunu belirtti. Pilav gününü, geçmişin izlerini ve kültürünü gelecek nesillere aktarmak adına çok önemli bir etkinlik olarak gördüğünü belirten Alparslan, Etkinliğimiz her yıl daha geniş bir organizasyonla gerçekleştiriyoruz. Umuyoruz, çocuklarımız bunu örnek alır ve bu kültürü, dayanışmayı sürdürür diye konuştu.
     Konuşmaların ardından 20inci yılını dolduran mezunlara plaketleri verildi.
    
     -Elbistanda yıl sonu sergisi
    
     Elbistanda Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yıl sonu sergisi hazırlandı.
     Okul Müdürü Hacı Ahmet Arıkan, amaçlarının iş eğitimi dersinde öğrencilerin neler yaptıklarını velilere aşama aşama göstermek olduğunu söyledi.
     Serginin açılışının ardından ziyaretçiler yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı
    
     -Besi çiftçisinin sorunları
    
     Elbistan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bedir Ergüç, besi çiftçisinin zor durumda olduğunu ileri sürdü.
     Ergüç, yaptığı açıklamada, hazırladıkları mektuplarla besi çiftçisinin içine düştüğü durumu tüm yetkililere duyurmak istediklerini ifade etti. Besi çiftçisinin çok zor durumda olduğunu ileri süren Ergüç, Tüketicileri korumak adına hükümetin aldığı tedbirleri istismar edenler, ülke çapında büyük bir üretici kitlesini de mağdur ediyorlar. Et ve hayvan ithalatının açılmasını gözleyen fırsatçılar bu gerçekleşince ithalat konusunda kıyasıya yarışa girdiler dedi. Ergüç, sığır ve et ithalatının azaltılması gerektiğini sözlerine ekledi.
     (İHD-GÖÇ-CNR-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Kahramanmaraştan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER