Kalkınma Bakanı Yılmaz, Afyonkarahisarda:

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Afyonkarahisarda: -(Terör saldırıları) Ekonomiye, yatırımlara maalesef ciddi zararlar veriyor. Ancak doğru bildiğimiz yoldan ayrılacak değiliz. Kamusuyla özel sektörüyle ülkemizi kalkındırmaya, geliştirmeye d


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör saldırılarının ekonomiye ve yatırımlara ciddi zararlar verdiğini belirterek, Ancak doğru bildiğimiz yoldan ayrılacak değiliz. Kamusuyla özel sektörüyle ülkemizi kalkındırmaya, geliştirmeye devam edeceğiz dedi.
     Afyonkarahisar Valiliğini ziyaret ederek, Vali İrfan Balkanlıoğlundan çalışmalara ilişkin bilgi alan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, Siirtin Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 17 askerin şehit olmasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi.
     Şehitlere Allahtan rahmet, millete, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ve ailelerine baş sağlığı dileyen Yılmaz, böyle acıların yeniden yaşanmaması temennisinde bulundu.
     Yılmaz, bir gazetecinin, terörün ekonomik yatırımlara etkisiyle ilgili sorusunu yanıtlayarak, şöyle devam etti:
     Bir yerde güvenlik olmadığı zaman, özel sektör yatırımları bakımından bu çok önemli dezavantaj. Terörün kamu yatırımlarına zaman zaman saldırdığını, özellikle küçük bir hadise de olsa özel sektör yatırımlarının bundan daha fazla etkilendiğini görüyoruz. Bu anlamda belki de terörün dolaylı zararı, doğrudan zararından daha fazla. Ekonomiye, yatırımlara maalesef ciddi zararlar veriyor. Ancak doğru bildiğimiz yoldan ayrılacak değiliz. Kamusuyla özel sektörüyle ülkemizi kalkındırmaya, geliştirmeye devam edeceğiz.
    
     -İş dünyası, kamu kurumları ve üniversitelerin iş birliği-
    
     Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan Zafer Kalkınma Ajansının iki önemli mali destek programı hazırladığını ifade eden Yılmaz, kalkınma ajanslarının önemli kurumsal yapılar olduğunu bildirdi.
     Yılmaz, geçmişte sadece Ankarada belli planlamalar yapılıp projeler geliştirildiğini hatırlatarak, kurdukları 26 kalkınma ajansıyla planlama ve projelendirme çalışmalarını 81 ile yaydıklarını anlattı.
     Afyonkarahisarın, gerçekleştirilen ve planlanan yatırımlar sayesinde lojistik anlamda çok önemli bir noktaya doğru ilerlediğine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
     Dünyada artık kalkınma denildiğinde erişilebilirlik çok önemli. Herkesin kolayca gelip gidebildiği yerler çok daha kolay gelişiyor. Afyonkarahisarın termal kaynakları var. Burada turizm bakımından önemli bir potansiyel harekete geçmiş durumda. Bir taraftan da mermercilik, Afyonkarahisar önemli bir yere sahip. İki yılda 1 milyar liranın üzerinde teşvik belgesi düzenlenmiş. Demek ki, özel sektörün de çok ciddi bir ivmesi, canlılığı var. Bunu teşvik belgelerinden görüyoruz. Bütün bu özellikleriyle Afyonkarahisar daha iyi yerlere gelecek. Biz de gerek merkezi idareler olarak valiliklerimiz, yerel yönetimlerimiz ve üniversitelerimizle katkı sağlamaya devam edeceğiz. Üniversitelerimiz de kamu-sanayi iş birliğiyle içinde bulunduğu bölgenin çeşitli kesimleriyle kurduğu bağlarla birer kalkınma kurumlarıdır. Sadece bu yıl Afyon Kocatepe Üniversitemize yatırım için tahsis ettiğimiz ödenek 45 milyon lira. Bunu ek ödeneklerle de destekledik. İş dünyası, kamu kurumları ve üniversitelerimizle kalkınmayı yürütmemiz lazım.
     Yılmaz, 2023 yılı vizyonundaki dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefinin, bütün illerin potansiyelinin harekete geçirilmesiyle mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Serdar Yılmaz / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz, Afyonkarahisarda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER