Karamanda, Taşeli Bölgesinde Meyve

Karamanda, Taşeli Bölgesinde Meyve Yetiştiriciliğinin Geleceği ve Analizi paneli


KARAMAN (A.A) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, Taşeli Bölgesinde Meyve Yetiştiriciliğinin Geleceği ve Analizi konulu panel yapıldı.
     KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ermenek Kültür Merkezindeki panelde yaptığı konuşmada, üniversitelerin ülke ve şehir için en önemli kurum olduğunu söyledi.
     Üniversitelerin değişmenin, gelişmenin ve ilerlemenin lokomotifi olduğunu ifade eden Gökmen, insan için ev ne ifade ediyorsa, üniversitenin de toplum ve ekonomi için aynı şeyi ifade ettiğini söyledi.
     Taşeli bölgesine bakıldığında, bölgenin önemli zenginlikleri olduğunu dile getiren Gökmen, Bunlardan birisi de meyveciliktir. Bu konuda sorunları çözmek için birey ve kurum olarak bize önemli görevler düşmektedir. Biz üniversiteler olarak kurumlarla birlikte sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız dedi.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki ise Karamanda çiftçilerin gelirlerinin yükseltilmesi için il müdürlüğü olarak yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.
     Ermenekteki Gökçekent ve Katranlı köylerinde, İl Özel İdaresinin yüzde 80 hibe desteğiyle, sera kurduklarını dile getiren Öztiryaki, şunları kaydetti:
     Bu bölgede yaşayan insanlarımızın gelir kaynaklarından en önemlisi meyveciliktir. Bu bölgelerde rakım ve iklim şartlarına uygun kiraz, elma, ceviz ve çilek bahçeleri kurularak birim alandan yüksek gelir getirecek bitkisel ürün çeşitliliğini kazandırmak için projeler hazırladık. Bu kapsamda Karaman merkez ve Taşeli bölgemizdeki meyvecilikle uğraşan çiftçilerimizin, ihracata yönelik modern kiraz bahçeleri kurabilmelerini sağlamak amacıyla önümüzdeki günlerde kiraz fidan dağıtımı yapılacaktır.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Karamanda, Taşeli Bölgesinde Meyve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER