Karaman OSBye yükleme ve boşaltma terminali

Karaman OSBye yükleme ve boşaltma terminali yapılacak


KARAMAN (A.A) - Karaman Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yeni bir demir yolu hattı yapılarak, OSBye yükleme ve boşaltma terminali oluşturulması konusunda toplantı gerçekleştirildi.
     Toplantının başkanlığını yapan Vali Murat Koca, Karaman Valiliği toplantı salonunda yaptığı konuşmada, Karaman OSBnin kent ve ülke ekonomisi için önemli olduğunu söyledi.
     Nakliye sorununun OSBde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının en büyük sorunlarından birisi olduğunu ifade eden Koca, şunları kaydetti:
     Karaman OSBde üretilen ürünlerin çoğunluğu ihraç edilmektedir. İlimizde Mersin iline kadar giden bir tren hattı olmasına rağmen OSBde gerekli altyapı olmadığı için yeteri kadar kullanılmamaktadır. Sanayicinin ürünlerini en ucuz ve kısa zamanda Mersin Limanına ulaştırması önemlidir. Bu toplantımızın amacı da bunun içindir. Bu toplantıda, Karaman Organize Sanayi Bölgesine yeni bir demir yolu yapılarak bu bölgede yükleme ve boşaltma terminali oluşturulmasına yönelik bir çalışma yapacağız. İlimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.
     Toplantı sonucunda Karaman OSB Yönetim Kurulu tarafından belirtilen OSB alanına demir yolu bağlantısı inşa edilerek yükleme ve boşaltma terminali oluşturulması ve Karaman OSB karşısında mevcut demir yolu üzerinde tespit edilecek arazi üzerine yeni bir yük terminali oluşturulması kararı alındı.
     Toplantıya, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, TCDD 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur, Karayolları 3. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, Karaman OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süreyya Peker, TCDD 6. Bölge Müdürlüğü Yük Servis Müdürü Abdullah Karaturna, Karaman Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Süleyman Aşkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız, Karaman Gar Müdürü Hasan Doğan, Karaman Defterdarlığı Milli Emlak Müdürü İbrahim Çetinkaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karaman OSBye yükleme ve boşaltma terminali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER