Karatayda kentsel dönüşüm devam ediyor

Karatayda kentsel dönüşüm devam ediyor


KONYA (A.A) - Karatay Belediyesince Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen yıkım çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
     Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yazılı açıklamasında, Türkiyede kentsel dönüşüm çalışmalarını en iyi uygulayan belediye olduklarını belirtti.
     Yaptıkları toplu konut çalışmaları ile 250 bin nüfuslu ilçede 14 bin 224 konut yaptıklarını ifade eden Hançerli, şunları kaydetti:
     Hükümetin çıkarmış olduğu en son yasalar ile birlikte Mevlana Müzesi ve civarında Türkiyenin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasını uygulayacağız. 230 bin metrekare alan üzerinde yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde en son teknoloji kullanılacak. Selçuklu mimarisinde alışveriş merkezleri, ticari alanlar, oteller, yeşil alanlar ile birlikte bin 700 konut yer alacak. Mevlana Müzesinde sergilenemeyen eserlerin yer alacağı ve bütün müzelerin toplanacağı yeni bir Müzeler Kampüsü bu alanda yer alacak.
     Hançerli, Mevlana Müzesi ve civarında gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm Projesinin kısa sürede hayata geçirileceğini aktardı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karatayda kentsel dönüşüm devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER