Karayolları Güvenliği Haftası

Karayolları Güvenliği Haftası


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda Karayolları Güvenliği Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.
     Rehberlik Araştırma Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Afyonkarahisar trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Durgun, 2012 yılında şehir merkezinde 2, ilçelerde 7, bölge trafik sınırları içerisinde 31 olmak üzere 40 ölümlü kazanın meydana geldiğini söyledi.
     Yaralamalı kazalarda şehir merkezinde 505, ilçelerde 311, bölge trafik mıntıkasında ise 475 kaza olduğunu belirten Durgun, şöyle konuştu:
     "Şehrimizde en çok kaza Adnan Menderes Bulvarı, Çevre Yolu, Atatürk Caddesi, Turgut Özal Bulvarı ve İzmir yolunda genelde yol olarak kazalar yoğunlaşmakta. 2013ün nasıl geçtiğini soracak olursanız geçen yıla göre daha iyiye gidiyoruz ama hiç belli olmuyor bir bakıyorsunuz bir günde 3-5 tane kaza oluyor. Kazalara karışan araç çeşitlerine baktığımız zaman tescilli araç sayısına orantılı olarak otomobilin çok fazla olduğunu görmekteyiz. Yaralanmalı kazaların yüzde 50si otomobille yüzde 16sı kamyonet tabir ettiğimiz araçlarla meydana gelmektedir. Trafik güvenliğini sağlama ölümleri azaltma yaralamayı azaltma anlamındaki hedefimizi emniyet kemeri ve hız kontrolü olarak seçmemizin çok isabetli olduğunu görüyoruz."
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Karayolları Güvenliği Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER