Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası -Edirnede marketlerde satılan ürünlerin üzerine trafik kurallarıyla ilgili bilinçlendirici etiketler yapıştırıldı -Edirne Emniyet Müdürü Ceylan: -"Evlere çok giren ürünlerin üzerine bu etiketleri


EDİRNE (A.A) - Edirnede "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" kapsamında, marketlerde satılan ürünlerin üzerine trafik kurallarıyla ilgili bilinçlendirici etiketler yapıştırıldı.
     Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, uygulamanın başladığı bir markette gazetecilere yaptığı açıklamada, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Edirne Trafik Haftası Tertip Komitesince bastırılan 100 bin etiketin, vatandaşları trafik kuralları konusunda bilinçlendirmek amacıyla marketlerde satılan ürünlerin üzerine yapıştırıldığını söyledi.
     Projeyle trafik kurallarını bir kez daha hatırlatmak istediklerini belirten Ceylan, "Vatandaşlarımızı, aldıkları ürünlerin üzerlerine bu etiketleri yapıştırarak, bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Evlere çok giren ürünlerin üzerine bu etiketleri yapıştırarak trafik kazalarına ve trafikte dikkatli olunması gereken noktaları vurgulamak istiyoruz" dedi.
     Ceylan, Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi işbirliğiyle yürüttükleri projenin, vatandaşlardan da büyük destek gördüğünü dile getirerek, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamındaki radarla hız kontrolü uygulaması, emniyet kemeri ve kask kullanımı kontrollerinin de devam edeceğini ifade etti.
    
     -"Genç nesillerin trafik eğitimine katkıda bulunmak istiyoruz"-
    
     TÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Uludağ da projeye destek vererek, genç nesillerin trafik eğitimine katkıda bulunmak istediklerini belirtti.
     Geleceğin sürücülerini güvenli yol kullanıcıları haline getirmek istediklerini vurgulayan Uludağ, "Trafik ve güvenli sürüş kavramlarını, sürücülerden çok sürücülerin çocuklarına ve aile bireylerine yayarak kontrolü aile içerisinde sağlamak ve farkındalık oluşturmak istiyoruz. Çocuklar bu etiketleri gördükçe anne ve babalarına sorular soracak ve ebeveynlerinin yaptıkları hataları sorgulamaya başlayacaklar" diye konuştu.
     TÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü öğrencisi Merve İstil de hazırlanan etiketleri marketlerde satılan ürünlerin üzerine yapıştırarak trafik konusunda farkındalık yaratmak istediklerini kaydetti.
     Proje kapsamında hazırlanan etiketler, trafik polisleri ve üniversite öğrencileri tarafından reyonlardaki ürünlerin üzerine yapıştırıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER