Kars Belediye Başkanı Bozkuş:

Kars Belediye Başkanı Bozkuş: -"Kars Belediyesi Su Arıtma Tesisi Türkiyede örnek gösterilecek bir tesis"


KARS (A.A) - Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kente yapılan su arıtma tesisinin Türkiyede örnek gösterilecek konumda olduğunu söyledi.
     Bozkuş, gazetecilere gezdirdiği tesisin, Karsın 50 yıllık su sorununu çözecek şekilde su arıtacağını ifade etti.
     Tesisin 8 aydır 15 personelle hizmet verdiğini belirten Bozkuş, "Kars halkının içtiği ve kullandığı su sağlık yönünden kontrol altında. Hiçbir şekilde tereddütte kalınmadan kullanılabilir. İddia ediyorum ki Kars Belediyesi Su Arıtma Tesisi, Türkiyede örnek gösterilecek bir tesis" dedi.
     Bu tür tesislerin İller Bankası ve Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırıldığına değinen Bozkuş, "DSİ uzun süreli protokol yaptığı için ekonomik anlamda işimize geldi. DSİye protokol karşılığında yaptırdık. Yıl sonunda parasını ödemeye başlayacağız" diye konuştu.
     Bozkuş, kentte 22 bin 848 su abonesi bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     "2012 yılında 2 milyon 547 bin 579 metreküp su sarfiyatımız oldu, 7 milyon 178 bin 981 lira tahakkuk etti. Aynı yıl 1956 yeni abone kaydı yapıldı, 1496 adet sayaç değiştirildi. 20 bin 900 abonenin adresi güncellenip bilgisayar ortamına aktarıldı. Kaçak su kullananlar için düzenlenen tutanak sayısı ise 850. 2012de bu verilere baktığımızda sayaçlarımız kontrol altında ve ne kadar aktif, ne kadar pasif hepsini biliyoruz. 23 mahallemizde ne kadar alacağımız varsa hepsini tek tek biliyoruz. Belediyemizin su abonelerinden 3 milyon 700 bin lira alacağı bulunuyor. Borçlar için 6 taksit yapıyoruz. Mümkün olduğunca abonenin suyunu kesmeden sorunu çözmeye çalışıyoruz."
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kars Belediye Başkanı Bozkuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER