Kastamonuda Kuran Kursu sayısı 50ye yükseldi

Kastamonuda Kuran Kursu sayısı 50ye yükseldi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, ilde Kuran Kursu sayısının 50ye çıktığın bildirdi.
     Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kız ve erkek çocuklarına dini bilgilerin sağlıklı bir şekilde verilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşların dinini doğru ve zamanında öğrenmek durumunda olduğunu söyledi.
     Kişilere 18 yaşından sonra verilecek bilgilerin, eğer temeli yoksa, karın üzerine yazılan yazı gibi olacağını savunan Şeker, Güneş çıkınca erir gider dedi.
     Kuran kurslarını yaz ve kış dönemi olmak üzere açtıklarını hatırlatan Şeker, Kuran kurslarına katılımın iyi olduğunu belirtti,
     Kuran kursu sayısı 12 iken, 2012 yılında 50ye çıktı diye konuşan Şeker, şöyle konuştu:
     2012 yılında Temel Eğitim, Hazırlayıcı Eğitim, Kuran-ı Kerim Hizmet içi Eğitim, Ezanı Güzel Okuma ve Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet içi Eğitim kurslarını açtık. Hizmet içi eğitim kurslarımıza katılan 185 görevlimiz oldu. Bunlar değişik zamanlarda ve sürelerde kurslardan yararlandılar. Bu çalışmaları çok önemsiyoruz.
     Kastamonudan 2012 yılında 508 kişinin hacca gittiğini açıklayan Şeker, 25 görevli ile 527 kişinin de umreye gittiğini ifade etti.
     Şeker, Kastamonunun personel açısından iller içerisinde önemli bir il olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:
     Geçen yıl 481 personelimiz göreve başladı. Türkiye sıralamasında personel olarak 3. sıraya inmek üzereyiz. 2 bin 572 cami sayımız var. Bu camilerin bazılarında çift görevli var. Dolayısıyla görevlimiz 3 bin 500 kişiyi bulmuş bulunmaktadır.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kastamonuda Kuran Kursu sayısı 50ye yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER