Kastamonudan Çine krom ihraç ediliyor

Kastamonudan Çine krom ihraç ediliyor -Kastamonuya bağlı Devrekani ilçesi Laçin Köyü sınırları içerisinde 2008 yılından bu yana işletilen madenden çıkarılan krom, deniz yoluyla Çine ihraç ediliyor -Şirket yetkilisi Vardar:


KASTAMONU (A.A) - İzzet Sarı - Kastamonuya bağlı Devrekani ilçesi Laçin Köyü sınırları içerisinde 2008 yılından bu yana işletilen madenden çıkarılan krom, deniz yoluyla Çine ihraç ediliyor. 30 bin ton üretim kapasitesi ile çalışan madende, 100 işçi çalışıyor. Hedef, önümüzdeki yıldan itibaren tam kapasite ile çalışıp üretimi artırmak ve çalışan sayısını iki katına çıkarmak.
    
     -Deniz yoluyla Çine gidiyor-
    
     Özel bir madencilik şirketi tarafından işletilen maden ocağında üretilen krom, karayolu ile İnebolu, Antalya, Mudanya, Gemlik, Mersin ve Trabzon limanlarına ulaştıktan sonra deniz yoluyla Çine ihraç ediliyor.
     Şirket yetkililerinden Haluk Vardar maden ocağında yaklaşık 1 milyon tonun üzerinde bir rezerv olduğunu belirterek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
     Rezerv araştırma çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 1 milyon tonun üzerinde bir rezerv olduğunu tahmin ediyoruz. Biz bu tesisi 5 milyon dolara kurduk ve 2008 yılından itibaren de çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Şu anda 30 bin ton kapasiteyle çalışan madenimizi önümüzdeki yıldan itibaren artırmayı hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi maden geniş bir kullanım alanına sahip. Oyuncak, giyim, süs ve mutfak eşyaları başta olmak üzere bir çok alanda bu madeni kullanmak mümkün. Önümüzdeki yıl tam kapasite ile çalışmak istiyoruz. Tam kapasiteyle çalışmaya başladığımız zaman şu anda 100 olan çalışan sayımızı da iki katına çıkaracağız ve ülke ekonomisine de yıllık ortalama 40 milyon dolarlık bir katkı sağlamış olacağız
    
     -Önemli bir yatırım-
    
     Krom madeninin işletmeye açıldığı günden bu yana özellikle ilçe ekonomisine çok büyük oranda katkı sağladığını ifade eden Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, 20 yıldır kapalı durumda bulunan maden ocağının 2008 yılından itibaren faaliyete geçirildiğini söyledi.
     Madenin ilçe ekonomisi yanında ülke ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlayacağını vurgulayan Aliustaoğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
     İlçemize kurulan krom madeni istihdam konusunda da yöre halkına çok şeyler kazandırdı. Burada üretilen krom madeni İnebolu, Antalya, Mudanya, Gemlik, Mersin ve Trabzon limanlarına gönderiliyor. Burada işlenen maden daha sonra deniz yoluyla Çine gönderiliyor. Şu anda 100 kişi istihdam ediliyor. Madende çalışanların tamamı Devrekanili. Bu da bizim için gerçekten çok önemli.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kastamonudan Çine krom ihraç ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER