Kastamonu kivi üretiminde 10. sırada

Kastamonu kivi üretiminde 10. sırada -Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yaman: -Ayrıca meyve kalitesi olarak istenilen ürünü pazara sunabiliyoruz


KASTAMONU (A.A) - 11-2012 - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Kastamonunun Türkiyede kivi üretimi yapan 24 il arasında 10. sırada olduğunu belirterek, Ayrıca meyve kalitesi olarak da istenilen ürünü pazara sunabiliyoruz dedi.
     Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abana, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin ve İnebolu ilçelerinde toplam 156 dekar kivi bahçesi bulunduğu belirtti.
     Bu yıl yaklaşık 235 ton kivi hasat edildiğini aktaran Yaman, Elimizdeki verilere göre, Türkiyede kivi üretimi yapan 24 il arasında, 10. sıradayız. Ayrıca meyve kalitesi olarak da istenilen ürünü pazara sunabiliyoruz diye konuştu.
     Kayıtlara göre toplam kivi bahçesi miktarının 156 dekar olduğunu vurgulayan Yaman, 2012 yılı kivi üretim miktarının ise 235 ton tespit edildiğini kaydetti.
    
     -Fındığın sökülerek yerine kivi dikilmesi talebi tutarlı değil-
    
     Kivi üretimi yapılan ilçelerde başka ürün yetiştiren çiftçilerin alternatif ya da ek gelir sağlayacak ürün arayışına girdiğinin altını çizen Yaman, fındığın sökülerek yerine alternatif ürün olarak kivinin dikilmesi talebinin tutarlı olmadığını söyledi.
     Yaman, şunları kaydetti:
     Fındık ağaçlarının sökülerek yerine alternatif ürün olarak kivi dikilmesi talebi tutarlı değildir. Bazı bölgelerin coğrafi yapısı fındık üretimini zorunlu kılmaktadır. Tarım politikalarımızdan biri taban arazilerdeki fındık ağaçlarının sökülmesidir. O halde kiviye alternatif ürün değil ek ürün olarak bakmamız ve bu arazilerde fındığın yerini kiviye bırakmamız konuyu daha anlamlı kılacaktır.
    
     Muhabir: Semih Yüksel
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kastamonu kivi üretiminde 10. sırada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER