Kaynarcadan kısa kısa

Kaynarcadan kısa kısa -Uzman Doktor Tuncer: -Ülkemizde her üç ölümden biri tansiyon yüksekliğine bağlı gerçekleşiyor


SAKARYA (A.A) - İl Halk Sağlığı Obezite Biriminde görevli Uzman Doktor Yasemin Tuncer, Türkiyede her üç ölümden birinin tansiyon yüksekliğine bağlı gerçekleştiğini söyledi.
     Kaynarca Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen Obezite, Doğru Beslenme ve Tuz Kullanımı seminerinde konuşan Tuncer, toplumun üçte ikisinin obezite riski bulunduğunu kaydetti.
     Ülkemizde her üç ölümden biri tansiyon yüksekliğine bağlı gerçekleşiyor diyen Tuncer, yüksek tansiyonun en büyük nedeninin doğru beslenmeme ve fazla tuz tüketimi olduğunu ifade etti.
     Günlük tuz alımının 18 gramı geçmemesi gerektiğine dikkati çeken Tuncer, şöyle konuştu:
     Yemeğin tadına bakmadan tuz atmayın. Sağlıklı kalabilmek, tansiyon sorununa karşı mutlaka az tuz kullanın. Tuz sağlığınızı tehdit ediyor. Tuz kalp, böbrek ve damar sağlığına zararlıdır.
     Köylerde gezerek kendini diyetisyen olarak tanıtan zayıflama ilacı adı altında madde satışı yapan kişilere inanılmaması gerek, zayıflatma ilacı diye bir şey olamaz, sağlığınız, hayatınız için tehlikeli maddeleri sakın satın almayın, zayıflatıcı bitki ilacı diye de bir şey olamaz kanmayın.
    
     -Esnaflara hijyen eğitimi verilecek-
    
     Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Yerlikaya, gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerinde çalışanlar ve iş yeri sahipleri için hijyen eğitimi verileceğini söyledi.
     Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hijyen eğitimine katılmanın yasal bir zorunluluk olduğunu vurguladı.
     Yerlikaya, şöyle devam etti:
     Bilindiği gibi 1539 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununda yapılan değişikliklerle bakkal, market, manav, kafeterya, lokanta, fırın ve kahvehane sahipleri ile buralarda çalışan personelin hijyen eğitimi alması gerekiyor. İlçemizde hijyen eğitimlerini esnaf ve sanatkarlar odamıza ait toplantı salonumuzda 56 saat gerçekleştireceğiz.
     Eğitimleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile gıda mühendisleri verecek.
    
     Muhabir: Sedat Balta / Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kaynarcadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER