Kayseri nin Mayıs ayı ihracatı, geçen

Kayseri nin Mayıs ayı ihracatı, geçen yıla oranla arttı


KAYSERİ (A.A) - Kayseride 2012 yılı Mayıs ayı ihracat rakamları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,4, bir önceki aya göre de yüzde 8,2 oranında artarak 140 milyon dolar oldu.
     Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 2012 Mayıs ayı ihracat rakamları ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
     2012 yılı Mayıs ayı ihracat rakamları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,4, bir önceki aya göre de yüzde 8,2 oranında artarak 140 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu ay üyelerimiz tarafından 108 ülkeye ve 3 serbest bölgeye ihracat gerçekleştirildi.
     Boydak, İhracatta ilk üç sıra Irak, Almanya ve ABD oldu. En çok ihraç edilen ürünler sırası ile demir - çelik, sac, iletken maden, elektrikli ev aletleri ve tekstil. HES Hacılar San. ve Tic. A.Ş., Boydak Dış Ticaret A.Ş. ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldı diye konuştu.
     Mayıs ayı içerisinde toplam 172 üyenin ihracat yaptığını vurgulayan Boydak, Bu sayının daha da artmasını temenni ediyoruz. Bu kadar siyasi karışıklığın olduğu dönemde Kayserili sanayicilerimize ihracatı artırma yönünde var güçleri ile gayret ettikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde daha iyi rakamlarla başarılı olmanın yollarını arayacağız şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseri nin Mayıs ayı ihracatı, geçen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER