Kayseride 32 bin kişi Hac kurasına

Kayseride 32 bin kişi Hac kurasına girecek


KAYSERİ (A.A) - Kayseriden Hac ibadetini yerine getirmek isteyen 32 bin kişi kuraya girecek.
     Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, düzenlediği basın toplantısında Perşembe Günü Diyanet İşleri Başkanlığında 2013 yılı hac kuraları çekilerek kutsal topraklara gidecek adayların belirleneceğini söyledi.
     Bu yıl Türkiye genelinden 290 bin kişinin yeni kayıt yaptırdığını belirten Maraşlıgil, Toplam kuraya tabi olacak hacı adaylarının sayısı ise 1 milyon 373 bin 185 kişi. Kayseriden 32 bin 183 kişi kuraya tabi olacak. Geçen yıl Kayseriden bin 822 kişi kutsal topraklara gitti. Bu sene de Kayseriden bin 500-2 bin rakamları arasında vatandaşımızın Hac ibadetini yapacaklarını ümit ediyoruz" diye konuştu.
     Diyanet İşleri Başkanlığının 2013 yılında hac ibadeti ile ilgili bazı yenilikler yaptığını ifade eden Maraşlıgil, şunları kaydetti:
     Şehit yakınları ve gazi eşlerine özel kontenjan ayrıldı. Bunlar ekstradan Hac görevlerini yapacak. Çünkü bunlarla ilgili bir yığın birikinti var. Başkanlığımız bu birikintileri eritmeye çalışıyor. Geçen yıllarda da hacı adayları kura çekiminden sonra kontenjan belgelerini müftülüklerden alıyorlardı. Hacı adaylarımızın belgelerini böylelikle adreslerine göndereceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığından gelen diğer yenilik ise başkanlıkta yapılacak olan hac kurası çekimi, belli bir frekanstan canlı olarak yayınlanacak. İsteyen hacı adaylarımız, bulundukları yerlerden kura çekimini bundan böyle canlı olarak izleyebilecek.
     Kurada ismi çıkan hacı adayları, 8 Nisan ile 19 Nisan tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptırabilecek.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk / Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseride 32 bin kişi Hac kurasına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER