Kayseri Parktan organ bağışına destek

Kayseri Parktan organ bağışına destek


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Park Alış Veriş ve Yaşam Merkezi, organ bağışının istenilen düzeyde olmadığı Türkiyede bu konuya dikkat çekmek için 5-9 Kasım tarihlerinde alış veriş merkezine gelenlere organ naklinin önemi ve organ bağışı konusunda bilgi verecek.
     Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Organ Bağışı Haftası kapsamında Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Kayseri Parkta stand açıldığı belirtildi. Standı ziyaret edenlere organ naklinin önemi ve organ bağışı yapılacak yerler konusunda bilgi verildiği ifade edildi.
     Türkiyede organ bağışının yeterli düzeyde olmadığını belirten Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Salih Tolan, Oysa ki, ölümünüzden sonra insanlara bırakabileceğiniz en değerli miras organdır. Ülkemizde her yıl yaklaşık olarak 8 bin hasta organ bulunamadığı için hayatını kaybediyor. Bugün bir başkasının ihtiyacı olan herhangi bir organ, yarın yakınlarımıza veya bize de lazım olabilir. Bu nedenle organ bağışının önemini anlamak ve anlatmak gerekiyor dedi.
     12-13-14 Kasım tarihlerinde Diyabet Haftasında Kayseri Parka gelenlere şeker hastalığı ve nedenleri hakkında bilgi verileceği ve diyabetli yaşamın zorluklarına dikkat çekileceği kaydedildi.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kayseri Parktan organ bağışına destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER