Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev:

Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev: -"Bu sene provası yapılacak ve seneye faaliyete geçecek Kars-Tiflis-Bakü demir yolu projesi sayesinde Türkiye ile ekonomik ilişkilerimiz daha çok gelişecek"


RİZE (A.A) - Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, "Bu sene provası yapılacak ve seneye faaliyete geçecek Kars-Tiflis-Bakü demir yolu projesi sayesinde Türkiye ile ekonomik ilişkilerimiz daha çok gelişecek" dedi.
     Tüymebayev, beraberinde Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile Rize Valisi Nurullah Çakırı makamında ziyaret etti.
     Rizenin konumu ve barındırdığı doğal güzellikler ile dünya çapında tanınan bir il olduğunu belirten Tüymebayev, "Rizede bulunmaktan çok memnunuz. Amacımız sadece iki ülke arasında değil, Rize ve Kazakistan arasındaki ilişkileri geliştirmek. Bildiğimize göre Türkiyeden birçok iş adamı sadece Rizede değil, tüm dünyada yaşıyor. Onlarla bağlantılarımızı kurarak ilişkileri geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.
     Kazakistan ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin yıllık 4 milyar doları geçtiğini vurgulayan Tüymebayev, şöyle devam etti:
     "Özellikle nakliye ve ulaşım konusunda Rizenin katkı sağlayacağına eminiz. Çünkü bu sene provası yapılacak ve seneye faaliyete geçecek Kars-Tiflis-Bakü demir yolu projesi sayesinde Türkiye ile ekonomik ilişkilerimiz daha çok gelişecek. Böylelikle Rizeli iş adamlarına büyük katkı sağlanacağını düşünüyoruz. Ayrıca, bundan sonra artık iki ülke arasındaki ilişkiler kapsamında Rizedeki gibi çeşitli etkinlikler yapılacak."
     Vali Çakır ise Türkiye ve Kazakistan arasında geçmişe dayanan önemli bir bağın olduğuna dikkati çekerek, "Kendilerini ilimizde ağırlamaktan dolayı büyük onur duyuyoruz. Bu ve bundan sonraki süreçte ilişkilerin dahada iyi noktalara geleceğini düşünüyorum" dedi.
     Konuşmaların arından Çakır, Tüymebayeve yöresel ürünler hediye etti.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER