Kazakistan heyeti, Kocaeliyi ziyaret etti

Kazakistan heyeti, Kocaeliyi ziyaret etti


KOCAELİ (A.A) - Kazakistan Atyrau Eyaleti Valisi Baktikoja İzmuhambetov, Türkiye son dönemlerde, özellikle sanayileşmede, ekonomide ve kalkınmada çok ciddi atılımlar yapmaktadır dedi.
     Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ve ve beraberindeki 30 kişilik iş adamıyla birlikte sanayi kuruluşlarında bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kocaeliye gelen İzmuhambetov, burada Kocaeli Valiliğini ziyaret etti.
     Kocaeli Vali Vekili Ali Sözen tarafından karşılanan İzmuhambetov, valilik anı defterini imzaladıktan sonra, yaptığı açıklamada, Türkiyenin son dönemlerde, özellikle sanayileşmede, ekonomide ve kalkınmada çok ciddi atılımlar yaptığını, gelişmiş ekonomilerle yaptığı iyi fırsat değerlendirmeleriyle bugün Türkiyenin dinamik bir şekilde ekonomisini her geçen gün yükseltiğini ifade etti.
     İzmuhambetov, Bunda da Kocaeli şehrinin payı çok yüksek. Bu nedenle Kazakistan büyükelçimizin tavsiyeleri doğrultusunda, sanayisi ile büyüyen ve her geçen gün ileri giden, gelişen ve kalkınan Kocaeli ile ilişkilerimizi sürdürerek arttırmak istiyoruz şeklinde konuştu.
     Kocaeli Bölgesi ile şehri arasında ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla buraya geldiklerini dile getiren İzmuhambetov, heyette bulunan 30 kişilik bir iş adamı grubu ile Kocaelideki sanayi kuruluşlarını gezeceklerini ve bir takım izlenimlerde bulunup, karşılıklı iş fırsatlarını değerlendireceklerini anlattı.
     Kocaeli Vali Vekili Ali Sözen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Batı Kazakistan Eyaleti Valisi Baktıkoja İzmuhambetova ziyaretinin anısına, üzerinde Türk Bayrağı motifi bulunan vazo hediye etti.
     İzmuhambetov ise kendisine ve heyetine gösterilen ilgiden dolayı Sözene teşekkür ederek, Hoca Ahmet Yesevinin türbesinin kapı ve kilidinin temsili tablosunu hediye etti.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kazakistan heyeti, Kocaeliyi ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER