Kazım Karabekir Paşanın ölümünün 65. yıl

Kazım Karabekir Paşanın ölümünün 65. yıl dönümü


KARS (A.A) - AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kazım Karabekir Paşanın ölümünün 65. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Arslan, mesajında, Mustafa Kemal Atatürkün silah arkadaşı olan ve Karsı düşman işgalinden kurtaran Şark Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşayı ölümünün 65. yıl dönümünde millet olarak rahmetle ve minnetle andıklarını ifade etti.
     Kazım Karabekir Paşanın 1918de 1. Kafkas Kolordusu Komutanı ve 1919-1921de 15. Kolordu ile Şark Cephesi Komutanı olarak, Ruslar ve Ermenileri saf dışı ettiğini vurgulayan Arslan, Moskova ve Kars Antlaşmaları ile de ülke sınırının kesin çizilmesinde rol oynadığını vurguladı.
     Arslan, şunları kaydetti:
     Milli Mücadelede, halkımızın en önemli dayanağı olan Kazım Karabekir Paşa, Rus işgallerine geçit vermemiştir. Kazım Karabekir Paşa, sadece bir komutan değil, aynı zamanda bir eğitimci, bir rehber ve siyasetçi olarak da tarihteki haklı ve şerefli yerini almıştır. Kazım Karabekir Paşa, eğitim alanında da çok önemli hizmetler yapmıştır. Ermenilerce katledilen ailelerin yetim yavrularına gerçek bir baba olmuş, 4 bin erkek, 2 bin kız evladı sefaletten kurtarmış ve vatana faydalı meslek sahibi bireyler haline getirmiştir.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kazım Karabekir Paşanın ölümünün 65. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER