KBÜ Rektörü Uysal:

KBÜ Rektörü Uysal: -Üniversitemiz dünya standartlarında evrensel bir üniversite haline gelen, ulusal ve uluslararası platformlarda hızla büyüyen, fark yaratan bir üniversite konumuna geldi


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Üniversitemiz dünya standartlarında evrensel bir üniversite haline gelen, ulusal ve uluslararası platformlarda hızla büyüyen, fark yaratan bir üniversite konumuna geldi dedi.
     Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5. kuruluş yıl dönümünü kutladıkları bu günlerde, hızla büyümenin onurunu yaşadıklarını söyledi.
     Kısa sürede yaşıtı üniversitelere fark attıklarını, 2007 yılında 4 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu, 116 akademik personel, 122 idari personel kadrosuyla ve 4 bin 685 öğrenciyle faaliyetlerine başladıklarını kaydeden Uysal, Üniversitenin bugün 12 fakülte, 3 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 4 enstitü ve 7 araştırma ve uygulama merkezi bulunuyor. Üniversitemiz, 600ü aşan akademik personeli, 400e yaklaşan idari personel kadrosu ve aramıza yeni katılacaklarla birlikte 23 bini aşan öğrenci sayısı ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürüyor. Üniversitemiz, dünya standartlarında evrensel bir üniversite haline gelen, ulusal ve uluslararası platformlarda hızla büyüyen, fark yaratan bir üniversite konumuna geldi diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber KBÜ Rektörü Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER