KEMİADdan Milletvekili Acarın kanun teklifine destek

KEMİADdan Milletvekili Acarın kanun teklifine destek


ANTALYA (A.A) - Kemer Turizmci ve İşadamları Derneği (KEMİAD), CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acarın turizm sektörüne can suyu olacak kanun teklifine destek verdi.
     KEMİAD Başkanı Ali Nail Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acarın, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinde, 2634 Sayılı Turizm Teşvik Kanununda değişiklik yapılarak Antalya, Aydın, İzmir, Mersin ve Muğla illerindeki belgeli turizm işletmelerine 2023 yılına kadar destek sağlanmasını istediğini belirtti.
     Yapılmak istenen değişiklikle turizme destek sağlanacağını, bu nedenle destek verilmesini istediklerini dile getiren Kılıç, yasa teklifinin gerçekleşmesi için bölge milletvekilleri, sektör temsilcisi sivil toplum örgütleri, sendikalar, yerel yöneticiler ve tüm siyasi partilerin konuya destek vermelerini talep etti.
     Özellikle Kemer turizm bölgesinde kışın açık olan otel sayısının tarihinde görülmedik şekilde azaldığını bildiren Kılıç, şunları kaydetti:
     Dolayısıyla sigorta, elektrik, su ve gaz tüketimi neredeyse yok seviyesinde, atıl durumda ve hiçbir katma değer ortaya çıkmamaktadır. Bu yasa önerisinin gerçekleşmesiyle yüksek sezon dışında da turizm sektörümüz sağlıklı bir işleyişe kavuşacak, sezon daha geniş bir banda yayılacak. Sektörden kaçan nitelikli kişiler sektörde kalacak ve yaklaşık altı ay durma noktasına gelen turizm sektörü, daha sağlıklı bir yapıya kavuşacaktır.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber KEMİADdan Milletvekili Acarın kanun teklifine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER