Kepezde Kuran ziyafeti

Kepezde Kuran ziyafeti -Kepez Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile Kuran Ziyafeti etkinliği düzenledi


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle, Kuran Ziyafeti etkinliği düzenledi.
     Dünya ve Türkiye birincisi hafızlar, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi yanında bulunan meydanda Kuran-ı Kerim tilavetleriyle Antalyalılara güzel bir gece yaşattı.
     Hafızların Kuran tilavetini Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Müftü Vekili İbrahim Keser, İlçe Müftüsü Kemal Uçkunun da yer aldığı çok sayıda vatandaş dinledi.
     Kuran okuma dünya birincileri, İstanbul Bağcılar İstoç Cami İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Ankara Çankaya Tapu ve Kadastro Cami İmam Hatibi Ali Tel, Türkiye birincileri Fatih Cami İmam Hatibi Osman Şahin, Eyüp Sultan Cami İmam Hatibi Erhan Mete, Orman ve Su Bakanlığı İmam Hatibi Fazlı Çoban, Kuran tilavetleriyle davetlilere manevi ziyafet sundu.
     Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit ve Başkan Hakan Tütüncü, Kuran tilavetinden sonra 46 din görevlisine Ramazan ayındaki çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verdi.
     Kepez Kaymakamı Özyiğit, burada yaptığı konuşmada, Kuran-ı Kerimin, tüm kitaplar gibi okunan ve ders alınan bir kitap olduğunu, ancak Allahın kelamı olması yönüyle önemli olduğunu söyledi.
     Özyiğit, Cenabı Allah, Kuran ile bize sesleniyor. Kuran-ı Kerimin gereğini yapan demek ki, Allahın emrini yerine getiriyor. O halde Kuran, yaşanırsa yerini bulur. Kuran okuma ile hayatta yer bulursa ruhlarımızı okşar, bizi insan olarak Allah nezdinde kıymetli kılar dedi.
     Kepez Belediye Başkanı Tütüncü ise anlayışları ve inançlarına göre sözün en güzelini Allahın söylediğini vurgulayarak, Allahın en güzel sözlerini, hafızların o güzel tilavetleriyle herkesin gönül telini titrettiklerini belirtti.
     Kuran ziyafetinin ardından program günün anısına hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepezde Kuran ziyafeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER