Kırıkkalede ASDEP Projesi

Kırıkkalede ASDEP Projesi -Kırıkkale Valisi Kolat: -Yapılan çalışmalarda pilot uygulama kapsamında 13 bin 814 haneye ziyarette bulunulmuş. Bu hanelerden 9 bin 207si ile yüz yüze görüşme gerçekleştirilmiştir (Fotoğraf


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) projesi çalışmalarında pilot uygulama kapsamında toplam 13 bin 814 haneye ziyarette bulunulduğunu, bu hanelerden 9 bin 207si ile yüz yüze görüşme gerçekleştirildiğini söyledi.
     Vali Kolat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde düzenlenen ASDEP Projesi saha çalışmalarının sona ermesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 3 Mayıs 2012 tarihinde Kırıkkale ve Karabükte pilot uygulama olarak başlayan ASDEP projesinin son derece insani ve sosyal bir proje olduğunu kaydetti.
     Hükümetin bu konuda mevzuat düzenlemesi yaptığını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da bütün ekibiyle üzerinde son derece önem verdiği ASDEP projesinin başarılı olduğunu ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:
     Bu uygulama önemli. Zaman zaman bir araya gelerek değerlendirmeler yapıldı. İnşallah bu son derece önemli olan insani proje ileride diğer bütün illeri kapsayacak nitelikte çalışmaya da örnek olacaktır. Belki bu projede görev alan arkadaşlarımız açısından yorucu bir çalışma oldu ancak zaman içerisinde arkadaşlarımız bu konuda uzmanlaştı, insanların dertleriyle, dertlenme imkanı buldular. İnsanımıza nasıl yaklaşılması gerektiğini, hangi konularda ne tür destekler verilebileceğini, devlet, hükümet, kurum olarak, her şeyden önce insan olarak onlara neler yapabileceğimizin yolunu, yordamını gösterdiler. Kırıkkalede yapılan çalışmalarda öncelikle il merkezinde yer alan mahallelerde çalışmalar yapıldı. Bunlar, Yuva, Selim Özer, Bahçelievler, Karşıyaka, Kimeski, Kırıkköyü ve Sanayi mahalleleridir. Merkezde yapılan çalışmalardan sonra ilçelerde çalışmalar yürütüldü. Keskin, Karakeçili, Balışeyh ve Sulakyurt ilçeleri, belde ve köylerinde pilot uygulama çalışmaları yürütüldü. İl merkezinde yürütülen çalışmalar alan taraması yöntemi ile bütün haneleri ziyaret ederek, ilçe, belde ve köylerdeki çalışmalar ise sorun olduğu tespit edilen hanelere ziyarette bulunularak gerekleştirilmiştir. Geçen hafta proje kapsamında Sulakyurt ilçesini ve Güzelyurt beldesini ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın veri girişlerini yapıp onların sorunlarını dinledik.
     Vali Kolat, pilot uygulama kapsamında 13 bin 814 haneye ziyarette bulunulduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Bu hanelerden 9 bin 207si ile yüz yüze görüşme gerçekleştirildiği, ziyaret edilen hanelerle ilgili 442 bilgi notu oluşturulduğunu, bilgi notlarında yer alan sorun alanlarına göre ilgili yerlere yönlendirmede bulunarak hanelerin istek ihtiyaçlarına göre çalışmalar yürütüldü.
     Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu da, ASDEP personelinin aileleri ziyaret ederek veriler elde ettiğini ve alınan bu verilerle insan kaynağı konusunda istenilen sonucun elde edildiğini söyledi.
     Toplantıya, Vali Ali Kolatın yanı sıra Ali ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ile Vali Ali Kolatın eşi İlksen Kolat katıldı.
     Konuşmaların ardından, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) projesinde yer alanlara katılım belgesi verildi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede ASDEP Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER