Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden servis şoförleri

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden servis şoförleri ile toplantı


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, her eğitim ve öğretim döneminde olduğu gibi 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde de okul taşıtlarının trafiğe katılması, velilerin çocuklarını kendi özel araçları ile okullara bırakıp alması nedeniyle kentte sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğunda bir artış olduğunu kaydettiler.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, trafiğin yoğun olduğu saatlerde öğrencilerimizin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek, çocuklarımızın güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla ana yollar ve cadde kenarında bulunan okulların önlerinde ekip ve yaya devriyeler görevlendirilerek, bu okulların sabah, öğlen ve akşam giriş ve çıkışlarında trafik yönünden gerekli tedbirleri almak suretiyle öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gidip evlerine dönmeleri için her türlü tedbir alınarak bunun titizlikle uygulandığını kaydettiler.
     Okul servisleri üzerinde dönem boyunca etkin bir denetim yapıldığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlerde yer verildi:
     Yapmış olduğumuz bu denetimlerde 445 okul taşıtı kontrol edilmiş, bunlardan fazla yolcu, hız kurallarına uymamak, kırmızı ışık ihlali ,indirme ve bindirme kurallarına riayet etmemek, okul servis taşıtlarında görülen eksiklikler gibi karayolları Trafik Kanununun değişik maddelerinde 47 okul taşıt sürücüsüne ceza işlemi uygulanmıştır. Aynı şekilde 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı ikinci döneminin başladığı bu günlerde okul taşıtlarının trafiğe çıkmasıyla sabah akşam saatlerinde yine trafik yoğunlukları yaşanmaktadır. Birinci dönemde aldığımız tedbirler ve yapmış olduğumuz denetimler artarak devam edecektir. Okul taşıt sürücülerimizin özellikle hız, kavşaklarda geçiş önceliği, indirme ve bindirme kuralları, emniyet kemeri kullanma kurallarına kesinlikle uymaları gerekmektedir. 2013 yılı hız ve emniyet kemeri yılı olarak ilan edilmiştir. Bu nedenle sürücülerin hız kurallarına uymaları ve emniyet kemeri takmalarının önemi konusunda bilgilendirme çalışmalarımız ve akabinde etkili denetimlerimiz olacaktır. Okul taşıt sürücülerimizin hız kurallarına uymalarını ve emniyet kemerini hem kendilerinin hem de öğrencilere taktırmalarını, emniyet kemeri takılmadan kesinlikle hareket etmemelerini bekliyoruz.
     Sürücülerin indirme bindirme kurallarına riayet edeceği belirtilen açıklamada:
     Aracın koltuk kapasitesi üzerinde kesinlikle yolcu alınmayacaktır. Bu konular üzerinde denetimlerimiz aralıksız devam edecek, kurallara uymayan sürücülere gerekli işlem yapılacaktır. Amacımız ceza yazmak değil, okul taşıt sürücülerimizin trafik kurallarına uymasını sağlamak, trafik kazalarını önleyerek öğrencilerimizin can emniyetini sağlamaktır. Sonuç olarak aileler için en değerli varlıkları olan çocuklarının sabah evlerinin önünden binip okullarına gidip tekrar akşam evlerine döndükleri okul servislerinin sürekli her konuda denetlendiğini bilmek onlara huzur ve güven verecektir. Polis olarak bizim görevimiz de huzur ve güven vermektir.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER