Kırk yama kursu, ev hanımlarını meslek

Kırk yama kursu, ev hanımlarını meslek sahibi yapıyor


BALIKESİR (A.A) - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan Kırk yama kursu, ev hanımlarını meslek sahibi yapıyor.
     İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç, Balıkesir Kırımlılar Derneğinin salonunda eğitim alan kursiyerleri ziyaretinde, amaçlarının evde oturan kadınları, aktif hayata geçirmek olduğunu söyledi.
     Bu kursların 6 yıldır sürdüğünü belirten Karaağaç, Şu anda 18 kursiyerimiz var. Bu kurslar sayesinde geleneksel kültürümüzü geleceğe aktarmış oluyoruz. Ayrıca kadınlar, yaptıkları ürünleri satabiliyorlar dedi.
     Kursta eğitmenlik yapan Serdil Okumuş ise yaptıkları ürünlerin bazılarıyla derece elde ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Kursumuz ev hanımları ve çalışanlardan oluşuyor. Kursumuz, haftanın her günü öğleden sonra Kırımlılar Derneğinde yapılıyor. Malzemeleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü temin ediyor. Yatak örtüsü, çantalar, kıyafetler, pikeler her şey yapıyoruz, eskiyen kumaşları kullanıyoruz. Eski perde, giysi, kravat, gömlek parçalarını kullanıyoruz. 2011 yılında Altınoluk Kırk Yama Festivalinde, Türkiye ikincisi ve üçüncüsü ürünlerimiz oldu. Çalışmalardan çok keyif alıyoruz, arkadaşlar da bu durumdan çok mutlu.
     Kursiyelerden polis emeklisi Emine Kaya, daha önce hiç el işi yapamadığını belirterek, kurs sayesinde güzel ürünler ortaya çıkardığını söyledi.
     Ev hanımı Sevinç Hasoğlu tek kişilik yatak örtüsü işlediğini belirterek, Bu örtünün astar kısmı benim gelinlik perdem. Ön tarafındaki motifler şalvarlık kumaş. Kenarlar eski parçalardan, hiç para harcamadan elde ettik bunu. Kursun açılmasından dolayı çok mutluyum diye konuştu.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Kırk yama kursu, ev hanımlarını meslek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER