Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -"Gençlik Programları, Gençler için Avrupa Fırsatları ve Eurodesk" toplantısı


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Belediyesince, "Gençlik Programları, Gençler için Avrupa Fırsatları ve Eurodesk" bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Kırklareli Belediyesi proje koordinatörü Emre Beji, Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği Bakanlığı, Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığınca Kırklareli Belediyesinin "Eurodesk Temas Noktası" olarak kabul edildiğini söyledi.
     Beji, gençlerin Avrupa Birliği Bakanlığı eğitim ve gençlik programları hibelerinden yaralanması gerektiğini kaydetti.
    
     -"İyi Ortaklar, Sağlıklı Gelecek" projesi-
    
     Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu ile Bulgaristanın Primorsko Belediyesince Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında "İyi Ortaklar-Sağlıklı Gelecek" projesi hazırlandı.
     Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Bünyamin Çetin, Müdürlükte düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, Avrupa Birliğine sunulan proje ile, iki ülke arasındaki sosyal bağların güçlenmesini amaçladıklarını söyledi. Çetin, proje bedelinin 425 bin avro olduğunu kaydetti.
    
     -"Dağ Keçileri" grubu Vizede pedal çevirdi-
    
     Ankaralı ve İstanbullu bisiklet tutkunlarının oluşturduğu "Dağ Keçileri" grubu Vizede pedal çevirdi.
     Grup lideri Murat Dündar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 kişilik bisiklet tutkunu ile oksijenin bol olduğu Vizede pedal çevireceklerini söyledi.
     Vizede 15 kilometre pedal çevireceklerini belirten Dündar, her yıl farklı şehirlerde bu tür etkinlikler yaptıklarını kaydetti. Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz da, "Dağ Keçileri" grubunu ilçelerinde görmekten mutluluk duyduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER