Kırklareli Valisi Mustafa Yaman:

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman: -Koruyucu aile ile çocuklarımızın ihtiyaç duydukları aile sıcaklığını, ilgi ve şefkati verebiliriz


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Koruyucu aile ile çocuklarımızın ihtiyaç duydukları aile sıcaklığını, ilgi ve şefkati verebiliriz dedi.
     Yaman, Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, proje ile çocukların aile ortamında bakım ve korunmalarının sağlanacağını söyledi.
     Kırklarelide 3 koruyucu aile bulunduğuna dikkati çeken Vali Yaman, şunları kaydetti:
     Çocukevlerimizde ya da yurtlarımızda 33 adet koruyucu aile bekleyen evladımız bulunmaktadır. Biz devlet olarak çocuklarımızın beslenmesi, giyim ve kuşamı, eğitim ile sosyal ihtiyaçlarını karşılaması konusunda her türlü tedbiri alarak, hiçbir masraftan kaçınmıyoruz. Koruyucu aile ile çocuklarımızın ihtiyaç duydukları aile sıcaklığını, ilgi ve şefkati verebiliriz. Bu çocuklarımızı koruyucu aile yanına yerleştirmeliyiz. Koruyucu aile projesini çevremize aktararak, kuruluşlarımıza yardımcı olmalıyız. Bunu fazlasıyla başaracağımıza inanıyorum. Bizler büyük bir medeniyetin çocuklarıyız ve bizim medeniyetimizde, bildiğiniz gibi, sevgi medeniyetidir.
     Projenin İl Koordinatörü ve Kırklareli Valisi Yamanın eşi Gülseren Yaman da yetiştirme yurdunda yaşayan çocukların sıcak bir anne eline ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
     Toplantıya, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mustafa Aykaç, vali yardımcıları, kaymakamlar ve kurum müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Kırklareli Valisi Mustafa Yaman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER