Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı,Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında gerçekleştirildi.
     Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, Kepez ilçesi Santral Mahallesinde tapu sorununa ilişkin hazırlanan 1/25.000, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlara askı süresi içinde yapılan itirazlar görüşüldü. Planlar, AK Partili üyelerin çekimser, MHPli üyelerin itirazların dikkate alınması yönündeki teklifine karşı CHPli üyelerin oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi.
     AK Parti Grup Sözcüsü Yaşar Tabur, yaptığı konuşmada, bundan sonraki süreçte önce planların, ardından tapulamaların yapılacağını belirterek, meclisten geçen maddelere itirazlar olursa yeniden askıya çıkacağını, meclisin gündemine tekrar geleceğini söyledi.
     Belediye Başkanı Akaydının seçimde verdiği sözü tutmuş gibi kendisini göstermek istediğini öne süren Tabur, planın uygulanabilir olmadığını, vatandaşın sorunlarını çözecek bir karardan ziyade aceleyle alınmış bir karar olduğunu ileri sürdü.
     Tabur, Akaydın, seçim öncesi vatandaşa tapuları vererek avantaj elde etmek istiyor. Bu maddelerin hepsinin birden görüşülmesi usul olarak uygun değil, usul hatası var. Ama kamu yararı olduğu için bunun üzerinde çok durmuyoruz dedi.
     MHP Grup Sözcüsü Reşat Oktay ise önemli olanın vatandaşların sorununun çözülmesi olduğunu, ancak idarenin izlediği yolu yanlış bulduklarını kaydederek, meclis üyelerinin aceleyle gelen planları incelemediğini öne sürdü.
     Oktay, Evi yol üzerinde kalan 3 arkadaşın itirazını komisyon kabul etmiş, daha uygulama yapılmadı, bir sürü insan var. 3 kişiyi seçip evleri yolda kalmış itirazını kabul edelim, dostlar alış verişte görsün tarzında bir yaklaşım olmaz. Böyle komisyon kararı olmaz. Biz netice itibarıyla 1/1000 ölçekli planın arkasındayız. Bu planın parsel bazında uygulanmasını istiyoruz diye konuştu.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, vatandaşa bu konuda söz verdiklerini, verdikleri emsalin şu anda Kepez ilçesinde ortalamanın çok üstünde olduğunu dile getirerek, vatandaşa söz verildiği için bir an önce tapuları verme adına gayret sarf ettiklerini, bu nedenle olağanüstü meclis toplantısı yaptıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER